Φασόλια μαυρομάτικα με άγρια χόρτα
Υλικά
-
2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια
-
1 κιλό χόρτα διάφορα του αγρού
-
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
-
3 σκελ. σκόρδο
-
1 κουτ. πελτέ ντοματας
-
αλάτι, πιπέρι
-
μαϊντανό ψιλ/νο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα φασόλια, και τα μουσκεύουμε για 12 ώρες.
-
2
Τα βράζουμε σε άφθονο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
-
3
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
-
4
Τα ζεματάμε σε νερό που κοχλάζει για 5’, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε.
-
5
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα χόρτα
-
6
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Βράζουμε για 15’.
-
7
Ρίχνουμε τα φασόλια μέσα στα χόρτα και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
-
8
Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊδανό.
Σχόλια (6)