κύρια φωτογραφία συνταγής Φασόλια μαυρομάτικα με άγρια χόρτα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια
  2. 1 κιλό χόρτα διάφορα του αγρού
  3. 1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
  4. 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
  5. 3 σκελ. σκόρδο
  6. 1 κουτ. πελτέ ντοματας
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. μαϊντανό ψιλ/νο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα φασόλια, και τα μουσκεύουμε για 12 ώρες.

  2. 2

    Τα βράζουμε σε άφθονο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.

  3. 3

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.

  4. 4

    Τα ζεματάμε σε νερό που κοχλάζει για 5’, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα χόρτα

  6. 6

    Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Βράζουμε για 15’.

  7. 7

    Ρίχνουμε τα φασόλια μέσα στα χόρτα και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

  8. 8

    Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

ΝΙΚΟΛ
ΝΙΚΟΛ @cook_8451771
Αν βγαλω το σκορδο και το μαιντανο,που δεν χρειαζονται να ενα απο τα ωραιοτερα φαγητα της ελληνικης κουζινας πεθαινω!\r\nΜπραβο σου που το ανεβασες ειδικα με αγρια μυρωνια καυκαλιθρες μερουλιθρες μοσχοβολαει η γειτονια !

Από

angelos kovotsos
angelos kovotsos @cook_8470203
στις