Φασόλια πιάζι 2
Φασόλια άσπρα σαλάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μιά παραδοσιακή σαλάτα.Στην Πόλη την λένε πιάζι. Εγώ την "πείραξα" λίγο και βάζω ψιλοκομμένες, κυβάκια, πιπεριές διάφορα χρώματα. Δοκιμάστε και ετσι αν σας αρέσουν οι πιπεριές. Και αυτή συνταγή της Πολίτισσας πεθεράς μου.
Υλικά
-
1 ποτήρι φασόλια ασπρα ψιλά
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο κυβάκια
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές κομμένες μικρές μπουκίτσες
-
Αλάτι
-
Λάδι ..με το μάτι. Ζητάει αρκετό.
-
1 κρασοπότηρο μικρό ξύδι
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Λίγο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε τα φασόλια περίπου 8 ωρες.
-
2
Βράζουμε τα φασόλια καλά.
-
3
Μόλις τα σουρώσουμε τα βάζουμε σε λεκανάκι αλατίζουμε και τα ποτίζουμε με το ξύδι. Τα αφήνουμε στο ξύδι για 2 ωρες. Μετα δεν χρειάζονται σούρωμα εχουν πιεί το ξύδι.
-
4
Τα βάζουμε στην σαλατιέρα που θα τα σερβίρουμε και ψιλοκόβουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, μαϊντανό και ντομάτα).
-
5
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η σαλάτα μας.
Σχόλια (3)