κύρια φωτογραφία συνταγής Φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές
bizi
bizi @bizi
Γιάννενα-Χανιά

Ένα φαγητό μούρλια... Αρέσει ακόμη και σε όσους δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα ξερά φασόλια...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γρ. φασόλια ξερά
  2. 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
  3. 3 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
  4. 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  5. 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  6. 1/2 φλ.μαύρες ελιές (κατά προτίμηση αλατσοελιές)
  7. 1 φλ. λάδι
  8. 1 καυτερή πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικά)
  9. 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  10. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε για ένα βράδυ ή γύρω στις 10 ώρες, σε νερό για να φουσκώσουν.

  2. 2

    Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε μέσα στο ίδιο νερό που φούσκωσαν (για να μην πετάξουμε τις βιταμίνες που διέφυγαν στο νερό). Όταν έχουν μισοβράσει, σβήνουμε τη φωτιά.

  3. 3

    Τα αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές, το λάδι, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε) και το αλάτι. Προσθέτουμε και νερό, τόσο ώστε να μισοσκεπάζονται τα φασόλια και ψήνουμε το φαγητό για 40΄ περίπου, σε μέτριο φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

zoig
zoig @cook_8451955
Μπορεί να φανεί χαζή η ερώτηση αλλά σε πόση ώρα μισοβράζουν τα φασόλια? Θα τα βάλω στη χύτρα. Και στο φούρνο το μέτριο είναι 150 C στο πάνω κάτω ή στον αέρα?

Από

bizi
bizi @bizi
στις
Γιάννενα-Χανιά