κύρια φωτογραφία συνταγής Φασόλια χάντρες βελουδένιες
Πολύτροπος
Πολύτροπος @cook_8469860
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Χειμωνιάτικο, χορταστικό, Ελληνικότατο, θρεπτικό φαγάκι που το "μαστόρεψα" γιατί δεν έχω πολύ χρόνο. Γίνεται πολύ γρήγορα και η βελουδένια του κατάληξη στον ουρανίσκο θα σας αποζημιώσει, είμαι σίγουρος. Μη φοβηθείτε το σκόρδο. Δε μυρίζει λόγω ...εκτεταμένου βρασμού!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εννοείται ότι μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό τραβάει η αρέσκειά σας. Οπωσδήποτε η ρέγγα είναι "must" συνοδευτικό. Κρασάκι ...θα έλεγα ροζέ. "Λαδομπούκι" χωριάτικου ψωμιού... μπόλικο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Άνετα 6 άτομα.
  1. 500 γρ. φασόλια χάντρες (εκείνα τα καφετιά)
  2. 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  3. 2 ντομάτες ολόκληρες
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο
  5. 1 κεφάλι σκόρδο (καθαρισμένο)
  6. Λίγο ξυδάκι
  7. Αλάτι, πιπέρι κατά βούλησιν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε αποβραδίς τις χάντρες.

  2. 2

    Την επαύριον τις περνάμε μια βράση καλή.

  3. 3

    Πετάμε το νερό, τις ξεπλένουμε και τις ξαναβάζουμε για βράσιμο (κανονικά αυτή τη φορά) προσθέτοντας τις πατάτες, τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι

  4. 4

    Βάλτε και δυό φυλλαράκια δάφνη.

  5. 5

    Όταν βράσουν και μαλακώσουν καλά-καλά, κρατάμε ένα φλυτζάνι τσαγιού από το νερό τους και αποσύρουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  6. 6

    Πετάμε το υπόλοιπο νερό.

  7. 7

    Περνάμε από το μούλτι (ή από το μύλο) τις ντομάτες, τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο να γίνουν κρέμα αραιή.

  8. 8

    Ξαναβάζουμε τις χάντρες στην κατσαρόλα μαζί με το νεράκι που κρατήσαμε και την κρέμα των λαχανικών.

  9. 9

    Αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να "δέσει" (προσθέστε λίγο νεράκι αν είναι πηχτό το μείγμα) και στο τέλος της βράσης "πασπαλίζουμε" με ελαιόλαδο και λίγο ξυδάκι και... ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Μυρτω
Μυρτω @myrto
Oι χαντρες ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου φαγητα.\n Θα το φτιαξω με τον τροπο που λες, αλλά βρε παιδι μου, \"ενα κεφαλι σκορδο\" δεν ειναι παααααααρα πολυ. Παει το στομαχι μας.\nστο μεταξυ υπαρχουν κεφαλια και κεφαλια, μικρα, μεσαια, μεγαλα.\nκαι οταν λες καθαρισμενο, πώς;

Από

Πολύτροπος
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ
Λατρεία μου η θάλασσα και το βουνό (όσο πιό άγριο τόσο καλύτερα!). Μανία μου η Επιστημονική Φαντασία. Δουλειά μου η Ανάπτυξη της Δημιουργικότητας και η Δημιουργική επίλυση προβλημάτων για την Ανάπτυξη της Προσωπικότητας. Εκλεκτικός πότης (κατά κανόνα με φίλους). Όταν διδάσκω είμαι σαν το ψάρι στο νερό (ευτυχής και πλήρης). Όταν μαγειρεύω αυτοσυγκεντρώνομαι. Αγαπώ τους καλοπροαίρετους και φαντασιακούς ανθρώπους και μισώ θανάσιμα την υποκρισία. Μοναχικός μέχρις ενοχλήσεως (των άλλων!) και ταυτόχρονα κοινωνικός μέχρις εξαντλήσεως (δικής μου!). Δεν προδίδω ποτέ, δεν "αρπάζω" τίποτε κι' όταν επιδιώκω έναν στόχο λειτουργώ σαν ατμομηχανή χωρίς φρένα. Με φοβίζει η ανθρώπινη βλακεία και το να μου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι (όπως ο Αστερίξ!). Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Δες περισσότερα