Φασόλια χάντρες κοκκινιστά

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
15 ψήφοι
,

Περιγραφή

Χάντρες πολύ αρωματικές και γευστικές, που ενδείκνυνται για τρελές "παπάρες"!

Φασόλια χάντρες κοκκινιστά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φασόλια χάντρες (μπαρμπουνοφάσουλα)
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • ρίγανη
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 8' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 55' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόβω το κρεμμύδι
Βήμα 2
2) και το τσιγαρίζω σε λάδι.
Βήμα 3
3) Μόλις μαλακώσει, ρίχνω και τα φασόλια. Τα αφήνω να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά
Βήμα 4
4) και στη συνέχεια προσθέτω ζεστό νεράκι, ίσα να καλύψει όλα τα φασόλια.
Βήμα 5
5) Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Προσθέτω νεράκι ζεστό όταν βλέπω να "σώνεται".
Βήμα 6
6) Όταν μαλακώσουν, ρίχνω την ντομάτα.
Βήμα 7
7) Αφήνω να πάρει μια βράση, και ρίχνω τα μυρωδικά.
Βήμα 8
8) Μόλις δέσει η σάλτσα και οι μυρωδιές,
Βήμα 9
9) είναι έτοιμο προς κατανάλωση!

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από eytyxiamaribni, 12-11-11  
    Νοστιμότατη
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-11-11  
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Biljana, 21-3-12  
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-10-12  
    Πάρα πολύ ωραία!!!! Μας άρεσαν πολύ!!!! Πρώτη φορά τα δοκίμασα με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!!! Είναι τα μπαχαρικά που μου αρέσουν και στο κοκκινιστό κρέας! Από ΄δω και πέρα θα το καθιερώσω στη φασολάδα!!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 11-10-12  
    Έχεις δίκιο, και εγώ αυτά τα μπαχαρικά αγαπώ στα κρέατα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και ξερά φασόλια και γίγαντες.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-10-12  
    Πολύ νόστιμες οι χαντρούλες! Δεν τις συνήθιζα, αλλά τώρα θα μπουν στο διαιτολόγιό μας!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-11-12  
    Ωραιότατα. Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από h_eleni+o_dimitris_peinane, 4-3-13  
    Α σε ευχαριστουμε πολυ κ για την συνταγη και για την πολυ καλη παρουσιαση της!! Δεν ηξερα με τι μπαχαρικα μπορω να τα συνδιασω. Εναλλακτηκα μπορουμε να βρασουμε με μισο δαχτυλο νερακι το κρεμμυδι αντι να το τσιγαρισουμε με το λαδι, για πιο υγειινα ..
    #
    Σχόλιο από κικκη, 6-3-13  
    Πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-13  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από shunlida, 10-9-13  
    καλημέρα, έχω μία ερώτηση, πρέπει οι χάντρες να μουλιάσουν πρώτα στο νερό; αν ναι, πόση ώρα θα χρειαστεί;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-9-13  
    Εγώ παίρνω πάντα χλωρά φασόλια χάντρες. Τέτοια εποχή τα βρίσκεις και φρέσκα (κατεψυγμένα τα βρίσκεις όλο το χρόνο), οπότε δεν θέλουν καθόλου μουλιασμα, τα χρησιμοποιείς κατευθείαν. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 17-9-13  
    Αντί για γαρύφαλλο , βάζω 5 κόκκους μπαχάρι .... Στο τσιγάρισμα των κρεμμυδιών προσθέτω πελτέ για να τσιγαριστεί επίσης και το σβύνω με κόκκινο κρασί .... Προσθέτω και μια κουταλιά ζάχαρη για να γλυκάνει η ντομάτα....
    #
    Σχόλιο από Minerva, 14-12-13  
    Πολύ καλή η συνταγή σου,απλή και νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 15-4-14  
    Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό , στα νιάτα μου . Η συγχωρεμένη η μανούλα μας το μαγείρευε με φασολάκια πράσινα .Εγώ , τώρα πλέον , τα φτιάχνω σκέτα .... σαν της συνταγής .... όταν είναι στην εποχή τους και η τιμή τους έχει πέσει , αγοράζω αρκετά , τα ξεσπυρίζω και τα καταψύχω σε σακουλάκια ανά μαγείρεμα ....Τελευταία φορά , τσιγάρισα τα κρεμμύδια μαζί και τον πελτέ , τον έσβησα με κόκκινο κρασί και πρόσθεσα 2 φέτες πιπεριά , για την γεύση .....
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-5-14  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-1-15  
    #
    Σχόλιο από tania23m, 13-1-15  
    #
    Σχόλιο από MarinaManos, 31-3-15  
    Πολύ ωραία συνταγή! Την έκανα πολλές φορές και ξεχνάω να βαθμολογήσω. Ο άντρας μου -δύσκολος με τα όσπρια- όποτε κάνω την συγκεκριμένη συνταγή θέλει και 2ο πιάτο... Φροντίστε μόνο να έχετε ωραίο και αρκετό ψωμάκι γιατί η σάλτσα είναι υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από ath46, 16-4-15  
    Αψογο φαι...

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από eytyxiamaribni, 12-11-11  
    Νοστιμότατη
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-11-11  
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Biljana, 21-3-12  
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-10-12  
    Πάρα πολύ ωραία!!!! Μας άρεσαν πολύ!!!! Πρώτη φορά τα δοκίμασα με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!!! Είναι τα μπαχαρικά που μου αρέσουν και στο κοκκινιστό κρέας! Από ΄δω και πέρα θα το καθιερώσω στη φασολάδα!!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 11-10-12  
    Έχεις δίκιο, και εγώ αυτά τα μπαχαρικά αγαπώ στα κρέατα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και ξερά φασόλια και γίγαντες.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-10-12  
    Πολύ νόστιμες οι χαντρούλες! Δεν τις συνήθιζα, αλλά τώρα θα μπουν στο διαιτολόγιό μας!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-11-12  
    Ωραιότατα. Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από h_eleni+o_dimitris_peinane, 4-3-13  
    Α σε ευχαριστουμε πολυ κ για την συνταγη και για την πολυ καλη παρουσιαση της!! Δεν ηξερα με τι μπαχαρικα μπορω να τα συνδιασω. Εναλλακτηκα μπορουμε να βρασουμε με μισο δαχτυλο νερακι το κρεμμυδι αντι να το τσιγαρισουμε με το λαδι, για πιο υγειινα ..
    #
    Σχόλιο από κικκη, 6-3-13  
    Πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-13  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από Minerva, 14-12-13  
    Πολύ καλή η συνταγή σου,απλή και νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 15-4-14  
    Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό , στα νιάτα μου . Η συγχωρεμένη η μανούλα μας το μαγείρευε με φασολάκια πράσινα .Εγώ , τώρα πλέον , τα φτιάχνω σκέτα .... σαν της συνταγής .... όταν είναι στην εποχή τους και η τιμή τους έχει πέσει , αγοράζω αρκετά , τα ξεσπυρίζω και τα καταψύχω σε σακουλάκια ανά μαγείρεμα ....Τελευταία φορά , τσιγάρισα τα κρεμμύδια μαζί και τον πελτέ , τον έσβησα με κόκκινο κρασί και πρόσθεσα 2 φέτες πιπεριά , για την γεύση .....
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-5-14  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-1-15  
    #
    Σχόλιο από tania23m, 13-1-15  
    #
    Σχόλιο από MarinaManos, 31-3-15  
    Πολύ ωραία συνταγή! Την έκανα πολλές φορές και ξεχνάω να βαθμολογήσω. Ο άντρας μου -δύσκολος με τα όσπρια- όποτε κάνω την συγκεκριμένη συνταγή θέλει και 2ο πιάτο... Φροντίστε μόνο να έχετε ωραίο και αρκετό ψωμάκι γιατί η σάλτσα είναι υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από ath46, 16-4-15  
    Αψογο φαι...

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από shunlida, 10-9-13  
    καλημέρα, έχω μία ερώτηση, πρέπει οι χάντρες να μουλιάσουν πρώτα στο νερό; αν ναι, πόση ώρα θα χρειαστεί;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-9-13  
    Εγώ παίρνω πάντα χλωρά φασόλια χάντρες. Τέτοια εποχή τα βρίσκεις και φρέσκα (κατεψυγμένα τα βρίσκεις όλο το χρόνο), οπότε δεν θέλουν καθόλου μουλιασμα, τα χρησιμοποιείς κατευθείαν. Καλή επιτυχία!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από maktubgr, 17-9-13  
    Αντί για γαρύφαλλο , βάζω 5 κόκκους μπαχάρι .... Στο τσιγάρισμα των κρεμμυδιών προσθέτω πελτέ για να τσιγαριστεί επίσης και το σβύνω με κόκκινο κρασί .... Προσθέτω και μια κουταλιά ζάχαρη για να γλυκάνει η ντομάτα....

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα όσπρια της ζωής μας
    Τα όσπρια δεν περιέχουν λιπαρά και απλά σάκχαρα. ...
    Μωρ’ τι έχεις στο μυαλό σου φάβα Σαντορίνης;
    Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην ταινία «τι 30, τι 4...
    Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα λαχανικά μας
    Το να αγοράσεις λαχανικά πολλές φορές δεν αρκεί...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Ντομάτα: η
    Η ντομάτα είναι από τα πιο αγαπημένα μας καλοκα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    magirikh
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Λαχανικά
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της mac ser
    laxanika
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της m00nsh1nee
    όσπρια
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της malfa
    ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ-ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-ΟΣΠΡΙΑ-ΠΑΤΑΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της niki2204