Φασόλια χάντρες κοκκινιστά

Bαθμολογία: 4.625
       
 
16 ψήφοι
,

Περιγραφή

Χάντρες πολύ αρωματικές και γευστικές, που ενδείκνυνται για τρελές "παπάρες"!

Φασόλια χάντρες κοκκινιστά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φασόλια χάντρες (μπαρμπουνοφάσουλα)
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • ρίγανη
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 8' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 55' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόβω το κρεμμύδι
Βήμα 2
2) και το τσιγαρίζω σε λάδι.
Βήμα 3
3) Μόλις μαλακώσει, ρίχνω και τα φασόλια. Τα αφήνω να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά
Βήμα 4
4) και στη συνέχεια προσθέτω ζεστό νεράκι, ίσα να καλύψει όλα τα φασόλια.
Βήμα 5
5) Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Προσθέτω νεράκι ζεστό όταν βλέπω να "σώνεται".
Βήμα 6
6) Όταν μαλακώσουν, ρίχνω την ντομάτα.
Βήμα 7
7) Αφήνω να πάρει μια βράση, και ρίχνω τα μυρωδικά.
Βήμα 8
8) Μόλις δέσει η σάλτσα και οι μυρωδιές,
Βήμα 9
9) είναι έτοιμο προς κατανάλωση!

Σχετικές συνταγές

    21 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από eytyxiamaribni, 12-11-11  
    Νοστιμότατη
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-11-11  
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Biljana, 21-3-12  
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-10-12  
    Πάρα πολύ ωραία!!!! Μας άρεσαν πολύ!!!! Πρώτη φορά τα δοκίμασα με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!!! Είναι τα μπαχαρικά που μου αρέσουν και στο κοκκινιστό κρέας! Από ΄δω και πέρα θα το καθιερώσω στη φασολάδα!!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 11-10-12  
    Έχεις δίκιο, και εγώ αυτά τα μπαχαρικά αγαπώ στα κρέατα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και ξερά φασόλια και γίγαντες.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-10-12  
    Πολύ νόστιμες οι χαντρούλες! Δεν τις συνήθιζα, αλλά τώρα θα μπουν στο διαιτολόγιό μας!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-11-12  
    Ωραιότατα. Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από h_eleni+o_dimitris_peinane, 4-3-13  
    Α σε ευχαριστουμε πολυ κ για την συνταγη και για την πολυ καλη παρουσιαση της!! Δεν ηξερα με τι μπαχαρικα μπορω να τα συνδιασω. Εναλλακτηκα μπορουμε να βρασουμε με μισο δαχτυλο νερακι το κρεμμυδι αντι να το τσιγαρισουμε με το λαδι, για πιο υγειινα ..
    #
    Σχόλιο από κικκη, 6-3-13  
    Πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-13  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από shunlida, 10-9-13  
    καλημέρα, έχω μία ερώτηση, πρέπει οι χάντρες να μουλιάσουν πρώτα στο νερό; αν ναι, πόση ώρα θα χρειαστεί;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-9-13  
    Εγώ παίρνω πάντα χλωρά φασόλια χάντρες. Τέτοια εποχή τα βρίσκεις και φρέσκα (κατεψυγμένα τα βρίσκεις όλο το χρόνο), οπότε δεν θέλουν καθόλου μουλιασμα, τα χρησιμοποιείς κατευθείαν. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 17-9-13  
    Αντί για γαρύφαλλο , βάζω 5 κόκκους μπαχάρι .... Στο τσιγάρισμα των κρεμμυδιών προσθέτω πελτέ για να τσιγαριστεί επίσης και το σβύνω με κόκκινο κρασί .... Προσθέτω και μια κουταλιά ζάχαρη για να γλυκάνει η ντομάτα....
    #
    Σχόλιο από Minerva, 14-12-13  
    Πολύ καλή η συνταγή σου,απλή και νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 15-4-14  
    Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό , στα νιάτα μου . Η συγχωρεμένη η μανούλα μας το μαγείρευε με φασολάκια πράσινα .Εγώ , τώρα πλέον , τα φτιάχνω σκέτα .... σαν της συνταγής .... όταν είναι στην εποχή τους και η τιμή τους έχει πέσει , αγοράζω αρκετά , τα ξεσπυρίζω και τα καταψύχω σε σακουλάκια ανά μαγείρεμα ....Τελευταία φορά , τσιγάρισα τα κρεμμύδια μαζί και τον πελτέ , τον έσβησα με κόκκινο κρασί και πρόσθεσα 2 φέτες πιπεριά , για την γεύση .....
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-5-14  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-1-15  
    #
    Σχόλιο από tania23m, 13-1-15  
    #
    Σχόλιο από MarinaManos, 31-3-15  
    Πολύ ωραία συνταγή! Την έκανα πολλές φορές και ξεχνάω να βαθμολογήσω. Ο άντρας μου -δύσκολος με τα όσπρια- όποτε κάνω την συγκεκριμένη συνταγή θέλει και 2ο πιάτο... Φροντίστε μόνο να έχετε ωραίο και αρκετό ψωμάκι γιατί η σάλτσα είναι υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από ath46, 16-4-15  
    Αψογο φαι...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από eytyxiamaribni, 12-11-11  
    Νοστιμότατη
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-11-11  
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Biljana, 21-3-12  
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-10-12  
    Πάρα πολύ ωραία!!!! Μας άρεσαν πολύ!!!! Πρώτη φορά τα δοκίμασα με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!!! Είναι τα μπαχαρικά που μου αρέσουν και στο κοκκινιστό κρέας! Από ΄δω και πέρα θα το καθιερώσω στη φασολάδα!!!! Σ΄ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 11-10-12  
    Έχεις δίκιο, και εγώ αυτά τα μπαχαρικά αγαπώ στα κρέατα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και ξερά φασόλια και γίγαντες.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-10-12  
    Πολύ νόστιμες οι χαντρούλες! Δεν τις συνήθιζα, αλλά τώρα θα μπουν στο διαιτολόγιό μας!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-11-12  
    Ωραιότατα. Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από h_eleni+o_dimitris_peinane, 4-3-13  
    Α σε ευχαριστουμε πολυ κ για την συνταγη και για την πολυ καλη παρουσιαση της!! Δεν ηξερα με τι μπαχαρικα μπορω να τα συνδιασω. Εναλλακτηκα μπορουμε να βρασουμε με μισο δαχτυλο νερακι το κρεμμυδι αντι να το τσιγαρισουμε με το λαδι, για πιο υγειινα ..
    #
    Σχόλιο από κικκη, 6-3-13  
    Πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-13  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από Minerva, 14-12-13  
    Πολύ καλή η συνταγή σου,απλή και νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από maktubgr, 15-4-14  
    Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό , στα νιάτα μου . Η συγχωρεμένη η μανούλα μας το μαγείρευε με φασολάκια πράσινα .Εγώ , τώρα πλέον , τα φτιάχνω σκέτα .... σαν της συνταγής .... όταν είναι στην εποχή τους και η τιμή τους έχει πέσει , αγοράζω αρκετά , τα ξεσπυρίζω και τα καταψύχω σε σακουλάκια ανά μαγείρεμα ....Τελευταία φορά , τσιγάρισα τα κρεμμύδια μαζί και τον πελτέ , τον έσβησα με κόκκινο κρασί και πρόσθεσα 2 φέτες πιπεριά , για την γεύση .....
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-5-14  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 10-1-15  
    #
    Σχόλιο από tania23m, 13-1-15  
    #
    Σχόλιο από MarinaManos, 31-3-15  
    Πολύ ωραία συνταγή! Την έκανα πολλές φορές και ξεχνάω να βαθμολογήσω. Ο άντρας μου -δύσκολος με τα όσπρια- όποτε κάνω την συγκεκριμένη συνταγή θέλει και 2ο πιάτο... Φροντίστε μόνο να έχετε ωραίο και αρκετό ψωμάκι γιατί η σάλτσα είναι υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από ath46, 16-4-15  
    Αψογο φαι...
    #
    Σχόλιο από aggelos30, 13-9-16  
    Ωραίο φαγητακι !! Προσθεσα και μαϊντανό!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από shunlida, 10-9-13  
    καλημέρα, έχω μία ερώτηση, πρέπει οι χάντρες να μουλιάσουν πρώτα στο νερό; αν ναι, πόση ώρα θα χρειαστεί;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-9-13  
    Εγώ παίρνω πάντα χλωρά φασόλια χάντρες. Τέτοια εποχή τα βρίσκεις και φρέσκα (κατεψυγμένα τα βρίσκεις όλο το χρόνο), οπότε δεν θέλουν καθόλου μουλιασμα, τα χρησιμοποιείς κατευθείαν. Καλή επιτυχία!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από maktubgr, 17-9-13  
    Αντί για γαρύφαλλο , βάζω 5 κόκκους μπαχάρι .... Στο τσιγάρισμα των κρεμμυδιών προσθέτω πελτέ για να τσιγαριστεί επίσης και το σβύνω με κόκκινο κρασί .... Προσθέτω και μια κουταλιά ζάχαρη για να γλυκάνει η ντομάτα....

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ντομάτα: η
    Η ντομάτα είναι από τα πιο αγαπημένα μας καλοκα...
    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...
    Τα όσπρια της ζωής μας
    Τα όσπρια δεν περιέχουν λιπαρά και απλά σάκχαρα. ...
    Φασούλι το φασούλι δε γίνονται περιουσίες. Γίνονται φασολάδες!
    Ο Βασίλης Αυλωνίτης στην ελληνική ταινία «...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της maand_
    ΝΟΣΤΙΜΟΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ-ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    magirikh
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
    Ένα βιβλίο 133 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    φαγητακια
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της zaxaritsa_44