Φασόλια χάντρες κοκκινιστά
Χάντρες πολύ αρωματικές και γευστικές, που ενδείκνυνται για τρελές "παπάρες"!
Υλικά
-
500 γρ. φασόλια χάντρες (μπαρμπουνοφάσουλα)
-
500 γρ. χυμό ντομάτας
-
1 κρεμμύδι
-
ρίγανη
-
1 ξυλάκι κανέλλας
-
2-3 γαρύφαλλα
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβω το κρεμμύδι
-
2
Και το τσιγαρίζω σε λάδι.
-
3
Μόλις μαλακώσει, ρίχνω και τα φασόλια. Τα αφήνω να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά
-
4
Και στη συνέχεια προσθέτω ζεστό νεράκι, ίσα να καλύψει όλα τα φασόλια.
-
5
Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Προσθέτω νεράκι ζεστό όταν βλέπω να "σώνεται".
-
6
Όταν μαλακώσουν, ρίχνω την ντομάτα.
-
7
Αφήνω να πάρει μια βράση, και ρίχνω τα μυρωδικά.
-
8
Μόλις δέσει η σάλτσα και οι μυρωδιές,
-
9
Είναι έτοιμο προς κατανάλωση!
Σχόλια (23)