Φασουλόπιτα
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή με κιμά και φασολάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα είναι ο κιμάς να έχει το ζουμί του ώστε να ψηθούν καλύτερα τα φασολάκια, τα οποία ειναι καλο να έχουν βραστεί μόνο για πέντε λεπτά.
Υλικά
-
1 πακέτο έτοιμο πουρε(μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας)
-
500 γρ. πράσινα φασολάκια
-
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-
2 μικρά κομμένα κρεμμυδάκια
-
3 κομμένες σκελίδες σκόρδο
-
4 ώριμες φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες
-
αλάτι , πιπέρι
-
1 κουταλιά ελαιόλαδο(προαιρετικό)
-
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βράζουμε τα φασολάκια για πέντε λεπτά.
-
2
Ζεσταίνουμε καλά το αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε αν θέλουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο.
-
3
Αφού κάψει καλά ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το κομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν για είκοσι λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τέλος απλώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε μια μικρή γάστρα τον κιμά, έπειτα βάζουμε τα φασολάκια και τέλος προσθέτουμε τον πουρέ. Ρίχνουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια