κύρια φωτογραφία συνταγής Φασουλόπιτα
kallisto
kallisto @cook_8449035

Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή με κιμά και φασολάκια

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα είναι ο κιμάς να έχει το ζουμί του ώστε να ψηθούν καλύτερα τα φασολάκια, τα οποία ειναι καλο να έχουν βραστεί μόνο για πέντε λεπτά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 πακέτο έτοιμο πουρε(μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας)
  2. 500 γρ. πράσινα φασολάκια
  3. 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  4. 2 μικρά κομμένα κρεμμυδάκια
  5. 3 κομμένες σκελίδες σκόρδο
  6. 4 ώριμες φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες
  7. αλάτι , πιπέρι
  8. 1 κουταλιά ελαιόλαδο(προαιρετικό)
  9. λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βράζουμε τα φασολάκια για πέντε λεπτά.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε καλά το αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε αν θέλουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο.

  3. 3

    Αφού κάψει καλά ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το κομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν για είκοσι λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τέλος απλώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε μια μικρή γάστρα τον κιμά, έπειτα βάζουμε τα φασολάκια και τέλος προσθέτουμε τον πουρέ. Ρίχνουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

@thin@!!!
@thin@!!! @cook_8450203
Να κάνω μία ερώτηση; Εάν αντί για πουρέ βάλω μπεσαμέλ;;

Από

kallisto
kallisto @cook_8449035
στις