Φέτα τυλιχτή με σάλτσα μελιού
Ένα κομμάτι φέτας τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, με μια απλή αλλά νόστιμη σάλτσα μελιού. Γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι (αν θυμάμαι καλά) από τον κ. Μαμαλάκη.
Υλικά
-
4 κομμάτια φέτα 6Χ6Χ1 εκ. περίπου
-
4 φύλλα κρούστας
-
λάδι για τηγάνισμα
-
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
-
4 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. ξύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Δίπλώνετε σα φάκελο και το αφήνετε να περιμένει.
-
2
Σε μικρό μπρίκι ρίχνετε το μέλι, το ξύδι και μια κ.σ. νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
-
3
Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
-
4
Τα βγάζετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα.
-
5
Περιχύνετε με 1½ κ.σ. σάλτσα το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Σχόλια (80)