Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Ένα κομμάτι φέτας τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, με μια απλή αλλά νόστιμη σάλτσα μελιού. Γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι (αν θυμάμαι καλά) από τον κ. Μαμαλάκη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 Minutes
4
  1. 4 κομμάτια φέτα 6Χ6Χ1 εκ. περίπου
  2. 4 φύλλα κρούστας
  3. λάδι για τηγάνισμα
  4. 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  5. 4 κ.σ. μέλι
  6. 1 κ.σ. ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Δίπλώνετε σα φάκελο και το αφήνετε να περιμένει.

  2. 2

    Σε μικρό μπρίκι ρίχνετε το μέλι, το ξύδι και μια κ.σ. νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε.

  3. 3

    Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

  4. 4

    Τα βγάζετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα.

  5. 5

    Περιχύνετε με 1½ κ.σ. σάλτσα το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Αντιδράσεις

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα