Φετουτσίνι με κολοκύθια και σαφράν
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είχα δει σε ένα Gourmet και την έχω φτιάξει πολλές φορές και με διάφορες παραλλαγές.Γίνεται πολύ νόστιμη ακόμα και αν δεν βάλετε την κρέμα γάλακτος ή εάν κόψετε λωρίδες το κρεμμύδι, λίγα μανιτάρια και φέτες το κολοκυθάκι (με ή χωρίς την κρέμα γάλακτος). Επίσης μου άρεσε ιδιαίτερα κάποια φορά που πρόσθεσα λίγο δυόσμο.
Υλικά
-
500 γρ. φετουτσίνι (ή άλλο ζυμαρικό)
-
60 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. λιωμένο κρεμμύδι
-
700 γρ. κολοκυθάκια (κομμένα σε μεγάλα σπιρτόξυλα)
-
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
-
1/2 γρ. σαφράν
-
6 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε βούτυρο σε ένα τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
-
2
Ρίχνετε τα κολοκυθάκια και τη ζαφορά (σαφράν). Ανακατεύετε και σωτάρετε το σύνολο. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
-
3
Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τα φετουτσίνι σας σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα στην κατσαρόλα που ήταν τα ζυμαρικά και τα αδειάζετε μέσα. Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω.
-
4
Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τυρί και πιπέρι και ξαναανακατεύετε.
Σχόλια (7)