Φιλέτα γλώσσας με σάλτσα εσπεριδοειδών
Αλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τα φιλέτα γλώσσας και οχι μόνο!!!Μπορούμε να φτιάξουμε όλα τα ψάρια φιλέτα που συνήθως είναι άγευστα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εύκολη, γρήγορη συνταγή και πολύ γευστική!!! Τη βρήκα στο vita.gr μου άρεσε πολύ και τη μοιράζομαι μαζί σας!!
Υλικά
-
6 φιλέτα γλώσσας
-
12 γαρίδες ΝΟ 2 καθαρισμένες
-
1 καρότο ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 πορτοκάλι ψιλ/μένο
-
1 μανταρίνι ψιλ/μένο
-
1 λαιμ ψιλ/μένο
-
1/2 φινόκιο
-
1 κόκκινο γκρειπ φρούτ
-
1 ποτήρι κρασί
-
1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών
-
4 κ.σ. λάδι
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε καρότο, κρεμμύδι, φινόκιο και τα φρούτα.
-
2
Σοτάρουμε όλα μαζί σε 2 κ.σ. λάδι τα σβήνουμε με το μισό ποτήρι κρασί και σιγοβράζουμε 10 λεπτά.
-
3
Πολτοποιούμε όλα μαζί τα σοταρισμένα υλικά και τα περνάμε από σήτα ή σουρωτήρι.
-
4
Βάζουμε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα μας.
-
5
Κόβουμε, χωρίζουμε στα δύο τα φιλέτα γλώσσας. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε μια γαρίδα και τυλίγουμε σε ρολό στερεώνοντας με οδοντογλυφίδα.
-
6
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα ρολάκια σε πυρέξ.
-
7
Ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι πάνω στα ρολά, το υπόλοιπο κρασί, λίγο νεράκι και ψήνουμε 20 με 30 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
-
8
Σερβίρουμε τα ρολάκια μας με τη σάλτσα εσπεριδοειδών.
Σχόλια (4)