κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλέτα σολωμού με σάλτσα άνηθου

Φιλέτα σολωμού με σάλτσα άνηθου

Sandybel
Sandybel @cook_8459268
Κοπεγχάγη,Δανία

Εύκολη και νόστιμη συνταγή με σολομό, για τραπέζι και όχι μόνο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την δοκίμασα πρόσφατα σε ένα φιλικό σπίτι και εντυπωσιάστικα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
2-4 άτομα
  1. 4 φέτες σολομός
  2. 2   κ.σ.βούτυρο
  3. 3 κ.σ. βότκα ή άσπρο ξηρό κρασί
  4. 1/2 φλυτζάνι νερό
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. Για τη σάλτσα
  8.  Ζωμός από το ψήσιμο του σολομού
  9. 1/2   φλυτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
  10. 1/2   φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  11. αλάτι
  12. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φιλέτα σε χαρτί κουζίνας.

  2. 2

    Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί και ρίχνουμε το βούτυρο, τη βότκα, αλατι και πιπέρι.

  3. 3

    Τα ψήνουμε σκεπασμένα στο φούρνο για 25΄ περίπου.

  4. 4

    Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα κρατάμε ζεστά.

  5. 5

    Μεταφέρουμε τους χυμούς από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι.

  6. 6

    Προσθέτουμε τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.

  7. 7

    Ανακατεύουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

  8. 8

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει, χωρίς να βράσει.

  9. 9

    Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα άνιθου.

  10. 10

    Συνοδεύουμε με μακαρόνια ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

mamoulitsa
mamoulitsa @cook_8464076
Το μισό φλ.νερό πού το χρησιμοποιείς? Φαίνεται ενδιαφέρουσα και θέλω να την κάνω.

Από

Sandybel
Sandybel @cook_8459268
στις
Κοπεγχάγη,Δανία