Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και κρασί
Γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε το και με φιλετάκια μοσχαρίσια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή από το βιτάμ!
Υλικά
-
2 στήθη κοτόπουλου
-
1 φλ. μανιτάρια σε φέτες
-
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
-
250 ml.ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
-
1/2 φλ. μαργαρίνη ή λάδι
-
1/2 φλ. αλεύρι
-
αλατοπίπερο, θυμάρι ή ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, σκουπίζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρά-λεπτά φιλετάκια.
-
2
Τα σκουπίζουμε καλά να μην υπάρχουν υγρά, τα αλευρώνουμε.
-
3
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε τη μαργαρίνη να ζεσταθεί ή το λάδι, σοτάρουμε τα φιλετάκια μας και από τις δυο πλευρές να ροδίσουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αφήνουμε λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φιλέτα και να δέσει η σάλτσα μας, περίπου 15-20 λεπτά.
-
5
Συνοδεύουμε τα φιλετάκια μας με ρύζι, μακαρονάκι ή ψητά λαχανικά.
Σχόλια (6)