Φιλετάκια με μανιτάρια ή Scaloppine ai funghi
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ξετρελάνει όλους τους μανιταρόφιλους!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή ειναι μια κλασική ιταλική συνταγή.(με μια μικρή προσωπική μου πινελιά ως προς την κρέμα γάλακτος),συνήθως χρησιμοποίω μανιτάρια chiodini αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν στην ελλήνικη αγορά, οπoτε χρησιμοποιήστε οποια ποικιλία σας αρέρει! Σερβίρετε ωραιότατα με πουρέ.
Υλικά
-
8 λεπτές φέτες μοσχαρίσιες ή χοιρινές άπαχες
-
500 γρ μανιτάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα (όχι κονσέρβας)
-
50 γρ βούτυρο
-
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
-
1-2 κ.γ. ζωμο λαχανικών σε σκόνη
-
αλεύρι
-
μαιντανό
-
λίγο λαδι
-
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτηρο μαζι με λίγο λαδι και το σκόρδο.
-
2
Αλευρωνουμε τα φιλετάκια και τα περνάμε στο τηγάνι να ροδοκοκινήσουν και απο τις δυο μεριές (προσοχή αν είναι πολύ λεπτές οι φετούλες μην αρπαξουν.
-
3
Πασπαλίζουμε με τη σκόνη λαχανικών και προσθέτουμε τα μανιτάρια έτσι ώστε να είναι τα φιλετάκια πάνω από τα μανιτάρια.
-
4
Όταν αρχίσουν να μαρένονται τα μανιτάρια προσθέτουμε το κρασί, λίγο αλάτοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας.
-
5
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 5 λεπτά και όταν έχει μείνει ελάχιστο ζουμάκι σβήνουμε την φωτιά μας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατώνουμε προσεκτικά ώστε να δέσει η σαλτσούλα μας.
-
6
Λιγο πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (14)