Φιλετάκια με σταφίδες και ξύδι μπαλσάμικο

Bαθμολογία: 4.625
       
 
8 ψήφοι
,

Περιγραφή

Τη συνταγή αυτή την είχα δοκιμάσει σε ένα gourmet εστιατόριο στη Μύκονο. Πρόσφατα την παρουσίασε σε μία εκπομπή ο Γιάννης Γκελντής και τρελαθήκαμε όλοι.
Φιλετάκια με σταφίδες και ξύδι μπαλσάμικο
photo: common

Τι χρειαζόμαστε:

  • 750 γρ.μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ.σταφίδες ξανθές (εγώ βάζω λιγότερες)
  • 1 ή 2 κούπες του καφέ βαλσάμικο (ανάλογα πόσο έντονα θέλετε τη γεύση του. Eγώ βάζω μία)
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλεύρι
  • λίγο λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγη ρόκα για το στόλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Τηγανιού
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα φιλετάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
  2. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, αφαιρούμε το λάδι και προσθέτουμε τις σταφίδες.
  3. Προσθέτουμε το ξύδι και την κρέμα και μόλις δέσει το σερβίρουμε. Το πιάτο αποκτά μια πιο φίνα εμφάνιση όταν προσθέσουμε λίγα φυλλαράκια ρόκας πάνω στο φαγητό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι γιατί οι σταφίδες κολλάνε.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από dora80, 19-11-08  
    to ekana xtes...vgike polu kalo kai itan polu eukolo na to ftiaxw..egw ebala mono ligotero xudi kai perissoteri krema galaktos..polu wraia suntagh..mpravo!
    #
    Σχόλιο από Jianna, 19-11-09  
    Δοκίμασα πριν από αρκετά χρόνια αυτή τη συνταγή με το balsamico, στη Μύκονο κι εγώ, είχε αρέσει πολύ σε μένα και τον άντρα μου και την έψαχνα. Θα τη δοκιμάσω τη Κυριακή και θα επανέλθω με βαθμολογία!! Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως, χάρηκα και μόνο που θα μπορέσω να τη φτιάξω....
    #
    Σχόλιο από Jianna, 22-11-09  
    Λοιπόν, Κυριακή σήμερα και όπως είχα πει μαγείρεψα τη συνταγή. Τέ-λεια!! Έβαλα και γω, όπως διάβασα στο προηγούμενο σχόλιο λιγότερο balsamico, περίπου 3/4 της συνταγής, πολύ περισσότερη κρέμα γάλακτος, 1 κουτάκι μικρό και λιγότερες σταφίδες, περίπου τις μισές της συνταγής. Γλείφαμε τα δάκτυλά μας όλοι!!!!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 7-12-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια.Χαίρομαι που σας άρεσε.Καλά που μου τη θύμησες και την έκανα και εγώ σήμερα.
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 7-12-09  
    πλάκα μας κάνεις!! ακούγεται απλά υπέροχο! θα την δοκιμάσω σήμερα κιόλας. το μοσχάρι βγαίνει μαλακό?
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 7-12-09  
    Να είσαι καλά τσιπουράκι.Ελπίζω να σε πρόλαβα.Ναι το φιλέτο βγαίνει πολύ μαλακό.Εύχομαι να το απολαύσετε.
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 9-12-09  
    φανταστικό!!!
    #
    Σχόλιο από 1diakos, 9-1-10  
    Εξαιρετικό! Έβαλα λίγο λιγότερο μπαλσάμικο αλλά πάλι καραμέλωσε μια χαρά
    #
    Σχόλιο από GIAN69, 8-2-10  
    EΞΑΙΡΕΤΙΚΗ..ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΞΙΣΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ(ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ)
    #
    Σχόλιο από emilycy, 11-11-10  
    Πέστε μου, μήπως το δοκιμάσατε και με χοιρινό φιλετάκι?
    #
    Σχόλιο από NIN, 20-11-11  
    πολυ ωραιο φαινεται.
    λετε να γινεται καλο με χοιρινο ψαρονεφρι ,που εχω διαθεσιμο?
    #
    Σχόλιο από common, 13-12-13  
    Ωραία συνταγή. Προσοχή στο βήμα 2, πιστεύω πως πρέπει να βγάλουμε όχι μόνο το λάδι αλλά και τα φιλέτα, να φτιάξουμε τη σάλτσα, και μόνο στο τέλος να προσθέσουμε το κρέας ξανά. Αλλιώς γίνεται σαν "βραστό" το φιλέτο όσο μαγειρεύεται μαζί με τη σάλτσα.
    #
    Σχόλιο από angoula, 9-10-14  
    #
    Σχόλιο από vasoula pa, 12-10-15  
    θα μπορουσαμε ισως αντι για κρεμα γαλακτος να βαλουμε γαλα εβαπορε?
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-12-16  
    Μας άρεσε πάρα πολύ!!!
    Έβαλα 200γρ.κρέμα γάλακτος, ένα κουτάκι μικρό δλδ. για να έχει μπόλικη σάλτσα.
    Το έφτιαξα με χοιρινό μπριζολάκια.

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dora80, 19-11-08  
    to ekana xtes...vgike polu kalo kai itan polu eukolo na to ftiaxw..egw ebala mono ligotero xudi kai perissoteri krema galaktos..polu wraia suntagh..mpravo!
    #
    Σχόλιο από Jianna, 19-11-09  
    Δοκίμασα πριν από αρκετά χρόνια αυτή τη συνταγή με το balsamico, στη Μύκονο κι εγώ, είχε αρέσει πολύ σε μένα και τον άντρα μου και την έψαχνα. Θα τη δοκιμάσω τη Κυριακή και θα επανέλθω με βαθμολογία!! Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως, χάρηκα και μόνο που θα μπορέσω να τη φτιάξω....
    #
    Σχόλιο από Jianna, 22-11-09  
    Λοιπόν, Κυριακή σήμερα και όπως είχα πει μαγείρεψα τη συνταγή. Τέ-λεια!! Έβαλα και γω, όπως διάβασα στο προηγούμενο σχόλιο λιγότερο balsamico, περίπου 3/4 της συνταγής, πολύ περισσότερη κρέμα γάλακτος, 1 κουτάκι μικρό και λιγότερες σταφίδες, περίπου τις μισές της συνταγής. Γλείφαμε τα δάκτυλά μας όλοι!!!!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 7-12-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια.Χαίρομαι που σας άρεσε.Καλά που μου τη θύμησες και την έκανα και εγώ σήμερα.
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 7-12-09  
    πλάκα μας κάνεις!! ακούγεται απλά υπέροχο! θα την δοκιμάσω σήμερα κιόλας. το μοσχάρι βγαίνει μαλακό?
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 7-12-09  
    Να είσαι καλά τσιπουράκι.Ελπίζω να σε πρόλαβα.Ναι το φιλέτο βγαίνει πολύ μαλακό.Εύχομαι να το απολαύσετε.
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 9-12-09  
    φανταστικό!!!
    #
    Σχόλιο από 1diakos, 9-1-10  
    Εξαιρετικό! Έβαλα λίγο λιγότερο μπαλσάμικο αλλά πάλι καραμέλωσε μια χαρά
    #
    Σχόλιο από GIAN69, 8-2-10  
    EΞΑΙΡΕΤΙΚΗ..ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΞΙΣΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ(ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ)
    #
    Σχόλιο από NIN, 20-11-11  
    πολυ ωραιο φαινεται.
    λετε να γινεται καλο με χοιρινο ψαρονεφρι ,που εχω διαθεσιμο?
    #
    Σχόλιο από common, 13-12-13  
    Ωραία συνταγή. Προσοχή στο βήμα 2, πιστεύω πως πρέπει να βγάλουμε όχι μόνο το λάδι αλλά και τα φιλέτα, να φτιάξουμε τη σάλτσα, και μόνο στο τέλος να προσθέσουμε το κρέας ξανά. Αλλιώς γίνεται σαν "βραστό" το φιλέτο όσο μαγειρεύεται μαζί με τη σάλτσα.
    #
    Σχόλιο από angoula, 9-10-14  
    #
    Σχόλιο από vasoula pa, 12-10-15  
    θα μπορουσαμε ισως αντι για κρεμα γαλακτος να βαλουμε γαλα εβαπορε?
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-12-16  
    Μας άρεσε πάρα πολύ!!!
    Έβαλα 200γρ.κρέμα γάλακτος, ένα κουτάκι μικρό δλδ. για να έχει μπόλικη σάλτσα.
    Το έφτιαξα με χοιρινό μπριζολάκια.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από emilycy, 11-11-10  
    Πέστε μου, μήπως το δοκιμάσατε και με χοιρινό φιλετάκι?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κυρίως πιάτο
    Ένα βιβλίο 117 αγαπημένων συνταγών, του/της σπιτικό_φαγητό
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της argyris.m.c.
    fagita essen
    Ένα βιβλίο 176 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia100
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 131 αγαπημένων συνταγών, του/της st.vi
    κυρίως πιάτα
    Ένα βιβλίο 195 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal