Φιλετάκια με σταφίδες και ξύδι μπαλσάμικο
Τη συνταγή αυτή την είχα δοκιμάσει σε ένα gourmet εστιατόριο στη Μύκονο. Πρόσφατα την παρουσίασε σε μία εκπομπή ο Γιάννης Γκελντής και τρελαθήκαμε όλοι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι γιατί οι σταφίδες κολλάνε.
Υλικά
-
750 γρ.μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
-
250 γρ.σταφίδες ξανθές (εγώ βάζω λιγότερες)
-
1-2 κούπες του καφέ βαλσάμικο (ανάλογα πόσο έντονα θέλετε τη γεύση του. Eγώ βάζω μία)
-
50 γρ. κρέμα γάλακτος
-
αλεύρι
-
λίγο λάδι για τηγάνισμα
-
αλάτι-πιπέρι
-
λίγη ρόκα για το στόλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα φιλετάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
-
2
Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, αφαιρούμε το λάδι και προσθέτουμε τις σταφίδες.
-
3
Προσθέτουμε το ξύδι και την κρέμα και μόλις δέσει το σερβίρουμε. Το πιάτο αποκτά μια πιο φίνα εμφάνιση όταν προσθέσουμε λίγα φυλλαράκια ρόκας πάνω στο φαγητό.
Σχόλια (14)