Φιλέτο βακαλάου με κρασί, μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

Bαθμολογία: 4.6486
       
 
37 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μμμμμμμ μοσχοβόλισε το σπίτι! Φιλέτα βακαλάου στον φούρνο με λαχανικά και ψημένα σε κρασί χωρίς καθόλου νερό!

Φιλέτο βακαλάου με κρασί, μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 φιλέτα βακαλάου
  • 300 γρ. baby καρότα
  • 2 κολοκύθια μέτριου μεγέθους
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • θυμάρι φρέσκο ή ξερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο , Γρήγορο
Φτιάχνει: 3 μερίδες
Κόστος:
(10 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(11 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 46' (8 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Πλένουμε τα φιλέτα του βακαλάου και τα στραγγίζουμε καλά.
Βήμα 2
2) Σε ένα πυρέξ απλώνουμε ομοιόμορφα τις ροδέλες ντομάτας.
Βήμα 3
3) Απο πάνω απλώνουμε τις ροδέλες απο το κρεμμύδι μας.
Βήμα 4
4) Kόβουμε και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα σκορπίζουμε μαζί με τα baby καροτάκια μας ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ.
Βήμα 5
5) Στο τέλος απο πάνω βάζουμε τα φιλέτα μας και ετοιμάζουμε την σάλτσα!
Βήμα 6
6) Σε ενα μπόλ βάζουμε το κρασί, ελαιόλαδο, μουστάδα, μέλι, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και περιχύνουμε με την σάλτσα τα φιλέτα και τα λαχανικά.
Βήμα 7
7) Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 8
8) Τα αρώματα απο το κρασί, το μέλι και την μουστάρδα είναι καταπληκτικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείται να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα με μαρούλι και ρόκα. Και παγωμένο κρασάκι φυσικά!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

 

Eυχαριστούμε τον ggr για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    45 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από AnnaSym, 4-8-12  
    Απίθανη! Την έκανα σήμερα, μόνο που αντί για βακαλάο έβαλα πέρκα φιλέτο και αντί για μπέιμπι καρότα, έτριψα 2 φρέσκα καροτάκια! Πραγματικά μοσχοβόλησε το σπίτι, το ψάρι ήταν πεντανόστιμο κι έφαγαν και τα παιδιά μου, που δεν είναι και το καλύτερό τους το ψάρι!
    Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 4-8-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ AnnaSym :) Και η πέρκα ταιριάζει πάρα πολύ και τα παιδιά την τρώνε πιο ευχάριστα! Και φυσικά με τα λαχανικά πέρνουν όλες τις πολύτιμες βιταμίνες . Να σαι καλά :))
    #
    Σχόλιο από βενετια, 26-9-12  
    πραγματικα μοσχοβολησε το σπιτι! πολυ ωραια συνταγη, το ψαρι ειχε γλυκια γευση απο τα καροτα. Ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 27-9-12  
    Χαίρομαι που σου άρεσε Βενετία :))))) Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από Πολίτικη κουζίνα, 10-11-12  
    Πολύ νόστιμη, ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από marianna*, 14-11-12  
    πραγματικά υπέροχη συνταγή! Μαζί με τα κολοκυθάκια έβαλα και λίγες πατατούλες και ξετρελάθηκε η οικόγενεια! Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 14-11-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Μαριάννα και Πολίτικη Κουζίνα για τις ψήφους σας!Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και την απολαύσατε όσο εγώ.Καλή συνέχεια να έχετε :)
    #
    Σχόλιο από eta, 12-2-13  
    Πάρα πολύ νόστιμο. Ο συνδυασμός κρασιού, μελιού, μουστάρδας αλλά και θυμαριού τέλειος. Οι δύο παρατηρήσεις που έχω να κάνω είναι πως καταρχήν ήθελε πολύ περισσότερο ψήσιμο από 30 λεπτά και επίσης το λάδι ήταν μάλλον περισσότερο από όσο έπρεπε γιατί όταν το έβγαλα κολυμπούσε στο λάδι
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 13-2-13  
    Χαίρομαι που σου άρεσε eta :) Το πόση ώρα μας πέρνει να μαγειρευτεί το φαγητό ποικίλει απο φούρνο σε φούρνο...γιαυτό ενδεικτικά έβαλα 30 λεπτά που μου πήρε εμένα .Εχεις δίκιο ότι αφήνει λίγο λάδι παραπάνω και αυτό πάλι βάζει ο κάθε ένας όσο θέλει πάντα . Προτίμησα μια κούπα γιατί τα λαχανικά χρειάζονται λάδι για να μην βγούν νερόβραστα.Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου και να είσαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από brazil, 17-8-13  
    Κανονική λιχουδιά!! Το καλύτερο!!! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Υγιεινό, εύκολο και κυρίως πεντανόστιμο! :*
    #
    Σχόλιο από nadiaV, 22-10-13  
    #
    Σχόλιο από Vaziliz, 3-12-13  
    Φοβερή συνταγή! :)
    #
    Σχόλιο από ΤΑΞΕΛΕΝ, 6-12-13  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Κάτια, 3-2-14  
    Πολυ ευκολο και παρα πολυ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 10-2-14  
    Γρήγορο, νόστιμο, και ελαφρύ φαγητό. Καταναλώνεται τόσο γρήγορα όσο φτιάχνεται και χωρίς τύψεις. Το έκανα στην γάστρα με ελάχιστο λάδι και ήταν πολύ νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από fraulita, 25-3-14  
    Πολύ νόστιμο και μια πολύ καλή παραλλαγή με όλες τισ βιταμίνες!
    #
    Σχόλιο από evagelia1984, 14-5-14  
    πολυ ωραιο!αντι για θυμαρι εβαλα εσταγκον.
    #
    Σχόλιο από e_angel, 24-5-14  
    Θα το φτιάξω σήμερα. Φαίνετε πολύ ωραίο.
    #
    Σχόλιο από NOSTIMH, 12-6-14  
    πολυ καλη,μπραβο!
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 26-6-14  
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα πιρουνάκια είναι πραγματικά εξαίρετο !!!!! :)))))
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    43 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 4-8-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ AnnaSym :) Και η πέρκα ταιριάζει πάρα πολύ και τα παιδιά την τρώνε πιο ευχάριστα! Και φυσικά με τα λαχανικά πέρνουν όλες τις πολύτιμες βιταμίνες . Να σαι καλά :))
    #
    Σχόλιο από βενετια, 26-9-12  
    πραγματικα μοσχοβολησε το σπιτι! πολυ ωραια συνταγη, το ψαρι ειχε γλυκια γευση απο τα καροτα. Ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 27-9-12  
    Χαίρομαι που σου άρεσε Βενετία :))))) Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από Πολίτικη κουζίνα, 10-11-12  
    Πολύ νόστιμη, ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από marianna*, 14-11-12  
    πραγματικά υπέροχη συνταγή! Μαζί με τα κολοκυθάκια έβαλα και λίγες πατατούλες και ξετρελάθηκε η οικόγενεια! Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 14-11-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Μαριάννα και Πολίτικη Κουζίνα για τις ψήφους σας!Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και την απολαύσατε όσο εγώ.Καλή συνέχεια να έχετε :)
    #
    Σχόλιο από eta, 12-2-13  
    Πάρα πολύ νόστιμο. Ο συνδυασμός κρασιού, μελιού, μουστάρδας αλλά και θυμαριού τέλειος. Οι δύο παρατηρήσεις που έχω να κάνω είναι πως καταρχήν ήθελε πολύ περισσότερο ψήσιμο από 30 λεπτά και επίσης το λάδι ήταν μάλλον περισσότερο από όσο έπρεπε γιατί όταν το έβγαλα κολυμπούσε στο λάδι
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 13-2-13  
    Χαίρομαι που σου άρεσε eta :) Το πόση ώρα μας πέρνει να μαγειρευτεί το φαγητό ποικίλει απο φούρνο σε φούρνο...γιαυτό ενδεικτικά έβαλα 30 λεπτά που μου πήρε εμένα .Εχεις δίκιο ότι αφήνει λίγο λάδι παραπάνω και αυτό πάλι βάζει ο κάθε ένας όσο θέλει πάντα . Προτίμησα μια κούπα γιατί τα λαχανικά χρειάζονται λάδι για να μην βγούν νερόβραστα.Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου και να είσαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από brazil, 17-8-13  
    Κανονική λιχουδιά!! Το καλύτερο!!! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Υγιεινό, εύκολο και κυρίως πεντανόστιμο! :*
    #
    Σχόλιο από nadiaV, 22-10-13  
    #
    Σχόλιο από Vaziliz, 3-12-13  
    Φοβερή συνταγή! :)
    #
    Σχόλιο από ΤΑΞΕΛΕΝ, 6-12-13  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Κάτια, 3-2-14  
    Πολυ ευκολο και παρα πολυ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 10-2-14  
    Γρήγορο, νόστιμο, και ελαφρύ φαγητό. Καταναλώνεται τόσο γρήγορα όσο φτιάχνεται και χωρίς τύψεις. Το έκανα στην γάστρα με ελάχιστο λάδι και ήταν πολύ νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από fraulita, 25-3-14  
    Πολύ νόστιμο και μια πολύ καλή παραλλαγή με όλες τισ βιταμίνες!
    #
    Σχόλιο από evagelia1984, 14-5-14  
    πολυ ωραιο!αντι για θυμαρι εβαλα εσταγκον.
    #
    Σχόλιο από e_angel, 24-5-14  
    Θα το φτιάξω σήμερα. Φαίνετε πολύ ωραίο.
    #
    Σχόλιο από NOSTIMH, 12-6-14  
    πολυ καλη,μπραβο!
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 26-6-14  
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα πιρουνάκια είναι πραγματικά εξαίρετο !!!!! :)))))
    #
    Σχόλιο από somi085, 2-7-14  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από AnnaSym, 4-8-12  
    Απίθανη! Την έκανα σήμερα, μόνο που αντί για βακαλάο έβαλα πέρκα φιλέτο και αντί για μπέιμπι καρότα, έτριψα 2 φρέσκα καροτάκια! Πραγματικά μοσχοβόλησε το σπίτι, το ψάρι ήταν πεντανόστιμο κι έφαγαν και τα παιδιά μου, που δεν είναι και το καλύτερό τους το ψάρι!
    Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από nanat, 21-2-16  
    Πραγματι πολυ καλο!! Πρωτοτυπο κ γευστικο φαγητακι,ζουμερο κ πολυχρωμο και το πιο σημαντικο οτι το τρωνε κ τα παιδακια μας!! Εγω το εκανα με φιλετο γλωσσας!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετεια...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 446 αγαπημένων συνταγών, του/της nadiaV
    Αλμυρες συνταγες
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της Mystery
    psaria
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της boumaki
    Ψάρι
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi-sta75
    Αγαπημένες συνταγές της Αθηνάς
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της nanat