κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλέτο γλώσσας πλακί
angel29
angel29 @cook_8458751
kalamata,ellada

Ένα φαγητό...γλύκισμα!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή των χωριών της Πρέβεζας και γίνεται συνήθως στις 25 Μαρτίου και γενικότερα σε περιόδους νηστείας που τρώγεται το ψάρι. Αν θέλουμε μπορούμε στο τσιγάρισμα να προσθέσουμε και μισή μελιτζάνα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους. Δίνει μια περισσότερο γλυκιά γεύση στο φαγητό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
4-5 άτομα
  1. 1 σακουλάκι φιλέτο γλώσσας κατεψυγμένο
  2. 5-6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  3. 3 ντομάτες περασμένες από τρίφτη
  4. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  5. 4-5 πατάτες
  6. λάδι, αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μετά ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

  2. 2

    Σε ένα ταψί βάζουμε κομμένες τις πατάτες και αναποδογυρίζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού. Τέλος προσθέτουμε το φιλέτο γλώσσας αφού έχει ξεπαγώσει και το έχουμε αλατίσει ελαφρά.

  3. 3

    Φροντίζουμε το ψάρι να έχει ψιλοκαλυφθεί από τα κρεμμύδια.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

totoula
totoula @cook_8459480
Πολυ καλη συνταγη! Ετσι το κανω κι εγω μονο που δεν τσιγαριζω κ τα βαζω κατευθειαν στο φουρνο. Δοκιμασε να βαλεις κ ενα φυλλο δαφνης δινει πολυ ωραια γευση!

Από

angel29
angel29 @cook_8458751
στις
kalamata,ellada