vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Γευστικό φιλέτο γλώσσας με χυμούς και πολύχρωμες πιπεριές!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε για πιο ελαφρύ μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά μαζί από την αρχή στο πυρέξ χωρίς να σοτάρουμε πιπεριές και κρεμμύδι όπως έκανα εγώ σήμερα! Επίσης μπορούμε να βάλουμε φρέσκους χυμούς όπως πορτοκάλι, λεμόνι, μήλο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 άτομα
  1. 6 φιλέτα γλώσσας
  2. 3 πολύχρωμες πιπεριές {κόκκινη,πράσινη,κίτρινη} σε ροδέλες
  3. 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  4. 2 ντομάτες σε κυβάκια
  5. 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή πουμαρό
  6. 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  7. 1/2 φλ. ανάμεικτο χυμό φρούτων{π.χ.amita}
  8. 3 σφηνάκια κονιάκ ή ρούμι
  9. ρίγανη, βασιλικό, πάπρικα, αλατοπίπερο
  10. 1 κρασοπότηρο λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψήνουμε τα φιλέτα για 15 λεπτά στο φούρνο στους 200β.

  2. 2

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, σβήνουμε με τις ντομάτες, προσθέτουμε τα μυρωδικά και μπαχαρικά.

  3. 3

    Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το  χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ, αφήνουμε λίγα λεπτά στη φωτιά.

  4. 4

    Ρίχνουμε τη σάλτσα σε πυρέξ, απάνω βάζουμε τα μισοψημένα φιλέτα και περιχύνουμε με τον ανάμεικτο χυμό.

  5. 5

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμα τα φιλέτα μας!

  6. 6

    Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής!

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Despoinaki B.Z.
Despoinaki B.Z. @cook_8482627
Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψω ψάρι, θα επιλέξω τη συνταγή σου! Ειδικά το πορτοκάλι νομίζω ότι θα κάνει τη διαφορά!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα