Φιλέτο γλώσσας πολύχρωμο με χυμούς
Γευστικό φιλέτο γλώσσας με χυμούς και πολύχρωμες πιπεριές!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε για πιο ελαφρύ μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά μαζί από την αρχή στο πυρέξ χωρίς να σοτάρουμε πιπεριές και κρεμμύδι όπως έκανα εγώ σήμερα! Επίσης μπορούμε να βάλουμε φρέσκους χυμούς όπως πορτοκάλι, λεμόνι, μήλο!
Υλικά
-
6 φιλέτα γλώσσας
-
3 πολύχρωμες πιπεριές {κόκκινη,πράσινη,κίτρινη} σε ροδέλες
-
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-
2 ντομάτες σε κυβάκια
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή πουμαρό
-
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
-
1/2 φλ. ανάμεικτο χυμό φρούτων{π.χ.amita}
-
3 σφηνάκια κονιάκ ή ρούμι
-
ρίγανη, βασιλικό, πάπρικα, αλατοπίπερο
-
1 κρασοπότηρο λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνουμε τα φιλέτα για 15 λεπτά στο φούρνο στους 200β.
-
2
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, σβήνουμε με τις ντομάτες, προσθέτουμε τα μυρωδικά και μπαχαρικά.
-
3
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ, αφήνουμε λίγα λεπτά στη φωτιά.
-
4
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε πυρέξ, απάνω βάζουμε τα μισοψημένα φιλέτα και περιχύνουμε με τον ανάμεικτο χυμό.
-
5
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμα τα φιλέτα μας!
-
6
Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής!
Σχόλια (12)