Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό νοστιμότατο
Μια αγαπημένη συνταγή που αρέσει σε όλους με ζουμερό και πολύ νόστιμο κοτοπουλάκι!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει. Εγώ ακολουθώ την συνταγή όπως την παραθέτω, απλά προσθέτω και ένα κομματάκι κασέρι στη μέση για πιο πλόυσια γεύση.Κρασί χρησιμοποιώ συνήθως ημίγλυκο ροζέ ή λευκό (ανάλογα τι έχω). Του πηγαίνει καλύτερα απ΄το ξηρό.Το συνοδεύω κυρίως με πιλάφι ή πατάτες τηγανήτες. Ελπίζω να σας αρέσει!!
Υλικά
-
4 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλο
-
4 φέτες ζαμπόν
-
4 φετες τυρί γκούντα
-
1 πιπεριά κόκκινη
-
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με ένα κοφτερό μαχαίρι σχηματίζουμε μια "τσέπη" κατά μήκος σε κάθε φιλέτο του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε κάθε κομμάτι μέσα και έξω.
-
2
Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια και τις αναμιγνύουμε.
-
3
Παίρνουμε μια φέτα ζαμπόν,στρώνουμε από πάνω τη φέτα με το τυρί και στη μέση βάζουμε το ένα τέταρτο από τις πιπεριές. Τυλίγουμε σε ρολάκι και το βάζουμε στην "τσέπη" που σχηματήσαμε στο φιλέτο με το άνοιγμα προς τη μέσα μεριά (έτσι ώστε όταν λιώσει το τυρί να μη βγει από το άνοιγμα του κοτόπουλου).
-
4
Κλείνουμε το φιλέτο με οδοντογλυφίδες. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φιλέτα.
-
5
Σε βαθύ αντικολλητικο σκεύος ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε τα γεμιστά φιλετάκια και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
6
Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί. Κλέινουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε 30 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με λίγο ζουμάκι.
-
7
Όταν κρυώσει λίγο αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
Σχόλια