κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλέτο κοτόπουλο με προσούτο

Φιλέτο κοτόπουλο με προσούτο

styliani
styliani @cook_8453105

Μια εύκολη, gourmet συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2
  1. 2 φιλέτα κοτόπουλο
  2. 2 φέτες προσούτο
  3. 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  4. λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
  5. 250 γραμμάρια αρωματικό ρύζι
  6. 2 ποτήρια λευκό κρασί ή ρετσίνα
  7. γαρύφαλλο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα φιλέτα να πλατύνουν λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Βάζουμε τον βαιλικό και την παρμεζάνα κατά μήκος του φιλέτου και το κλείνουμε ακουμπώντας τις δύο άκρες.

  3. 3

    Τυλίγουμε όλο το φιλέτο με το προσούτο και το συγκρατούμε με σπάγγο.

  4. 4

    Βάζουμε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε ελαφρα τα φιλέτα.

  5. 5

    Σβήνουμε με το μισό κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να το πιεί.

  6. 6

    Έπειτα το μεταφέρουμε σε ένα ταψί,ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για 20 λεπτά στους 250 βαθμους για να πάρει χρώμα περιχύνοντας το με το κρασί.

  7. 7

    Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι ρίχνοντας στο νερό λίγο κανέλα και λίγο γαρύφαλλο.Το κάνει ιδιαίτερο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
να ρωτησω... 20 λεπτα απο τη μια και 20 λεπτα απο την αλλη ή συνολικα 20 λεπτα???\nσυγνωμη αλλα δεν καταλαβα!!!

Από

styliani
styliani @cook_8453105
στις