Φιλέτο κοτόπουλο με προσούτο
Μια εύκολη, gourmet συνταγή.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα φιλέτα να πλατύνουν λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Βάζουμε τον βαιλικό και την παρμεζάνα κατά μήκος του φιλέτου και το κλείνουμε ακουμπώντας τις δύο άκρες.
-
3
Τυλίγουμε όλο το φιλέτο με το προσούτο και το συγκρατούμε με σπάγγο.
-
4
Βάζουμε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε ελαφρα τα φιλέτα.
-
5
Σβήνουμε με το μισό κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να το πιεί.
-
6
Έπειτα το μεταφέρουμε σε ένα ταψί,ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για 20 λεπτά στους 250 βαθμους για να πάρει χρώμα περιχύνοντας το με το κρασί.
-
7
Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι ρίχνοντας στο νερό λίγο κανέλα και λίγο γαρύφαλλο.Το κάνει ιδιαίτερο.
Σχόλια (5)