κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλέτο κοτόπουλο στα αμπελόφυλλα
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Όταν έχεις πολλά αμπελόφυλλα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Για καλύτερη εμφάνιση κόβουμε σε φετάκια τα φιλέτα (αφού κρυώσουν λιγάκι) και μετά στολίζουμε το πιάτο...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 2 φιλέτα κοτόπουλο
  2. 2 χοντρές (αλλά μακρόστενες) φέτες κεφαλοτύρι
  3. 4 μεγάλα αμπελόφυλλα
  4. 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  5. ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  6. αλάτι-πιπέρι
  7. προαιρετικά μπούκοβο ή μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  8. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  9. 2-3 κ.σ. καυτερή μουστάρδα ντιζόν
  10. 1 κ.γ. βούτυρο
  11. 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  12. 1 κ.σ. γιαούρτι
  13. 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  14. 1/2 φλιτζ. ζεστό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματίζουμε τα φρ. αμπελόφυλλα (αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα από βάζο τα ξεπλένουμε καλά και τα ζεματίζουμε στη συνέχεια). Τα αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιλέτα από λίπη, τα σκουπίζουμε καλά και κάνουμε μια τομή στο πλάι να ανοίξουν σαν φάκελοι.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε με σκόρδο και λοιπά μπαχαρικά και το μισό ξύσμα λεμονιού μέσα έξω!

  4. 4

    Σωτάρουμε στα γρήγορα τα φιλέτα να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, σε αντικολλητικό τηγάνι με 2κουτ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.

  5. 5

    Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και διαλύουμε τη μουστάρδα, την κάπαρη, το υπόλοιπο ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τέλος το κρασί και ανακατεύουμε καλά.

  6. 6

    Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πιπέρι και το γιαούρτι και αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπρίκι.

  7. 7

    Ρίχνουμε το ζεστό νερό στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

  8. 8

    Σε πυρέξ ρίχνουμε 1 κουτ.λάδι και το νερό.

  9. 9

    Βάζουμε μέσα σε κάθε φιλέτο τυρί και τυλίγουμε το καθένα με 2 αμπελόφυλλα (1 πάνω 1 κάτω, κολλάμε καλά στις άκρες) και τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ.

  10. 10

    Σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20'.

  11. 11

    Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι και περιχύνουμε με τη σάλτσα αφού τη ζεστάνουμε λίγο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

nitsa
nitsa @Nitsa
Πολύ ωραίο!! Η παραλλαγές που έκανα ήταν ότι δεν πέρασα το κοτόπουλο από το τηγάνι και δεν έκανα τη σάλτσα σάλτσα όπως λες. Γέμισα το κοτόπουλο με όλα τα υλικά που λες εκτός από το γιαούρτι. Το τύλιξα ρολό με τα αμπελόφυλλα, το έβαλα σε ταψάκι με το λεμόνι, το κρασί ,λαδάκι και λίγο νεράκι και το έψησα. Έγινε πολύ ωραίο ακόμη και για τον άντρα μου που δεν τρελαίνεται για κοτόπουλο.

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις