Φιλέτο κοτόπουλο στα αμπελόφυλλα
Όταν έχεις πολλά αμπελόφυλλα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Για καλύτερη εμφάνιση κόβουμε σε φετάκια τα φιλέτα (αφού κρυώσουν λιγάκι) και μετά στολίζουμε το πιάτο...
Υλικά
-
2 φιλέτα κοτόπουλο
-
2 χοντρές (αλλά μακρόστενες) φέτες κεφαλοτύρι
-
4 μεγάλα αμπελόφυλλα
-
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
-
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
-
αλάτι-πιπέρι
-
προαιρετικά μπούκοβο ή μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2-3 κ.σ. καυτερή μουστάρδα ντιζόν
-
1 κ.γ. βούτυρο
-
1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
-
1 κ.σ. γιαούρτι
-
1 φλιτζ. λευκό κρασί
-
1/2 φλιτζ. ζεστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματίζουμε τα φρ. αμπελόφυλλα (αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα από βάζο τα ξεπλένουμε καλά και τα ζεματίζουμε στη συνέχεια). Τα αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιλέτα από λίπη, τα σκουπίζουμε καλά και κάνουμε μια τομή στο πλάι να ανοίξουν σαν φάκελοι.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε με σκόρδο και λοιπά μπαχαρικά και το μισό ξύσμα λεμονιού μέσα έξω!
-
4
Σωτάρουμε στα γρήγορα τα φιλέτα να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, σε αντικολλητικό τηγάνι με 2κουτ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.
-
5
Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και διαλύουμε τη μουστάρδα, την κάπαρη, το υπόλοιπο ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τέλος το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
-
6
Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πιπέρι και το γιαούρτι και αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπρίκι.
-
7
Ρίχνουμε το ζεστό νερό στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
-
8
Σε πυρέξ ρίχνουμε 1 κουτ.λάδι και το νερό.
-
9
Βάζουμε μέσα σε κάθε φιλέτο τυρί και τυλίγουμε το καθένα με 2 αμπελόφυλλα (1 πάνω 1 κάτω, κολλάμε καλά στις άκρες) και τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ.
-
10
Σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20'.
-
11
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι και περιχύνουμε με τη σάλτσα αφού τη ζεστάνουμε λίγο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια