κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλέτο μοσχαριού με δεντρολίβανο και σκόρδο
Μαρια Μπακάκου
Μαρια Μπακάκου @cook_8461231
,Ελλάδα

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να μαρινάρετε το μοσχαρίσιο φιλέτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει απόλυτα με σος απο πέστο και γιαούρτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 3 φλιτζάνια του καφέ σόγια σος
  2. 750 γραμ. μοσχαρίσιο φιλέτο (σε λεπτές φέτες)
  3. 3-4 σκελίδες σκορδο
  4. ελαιόλαδο
  5. αλάτι (καλύτερα χοντρό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε τα φιλετα κομμένα σε λεπτές φέτες σε ενα βαθύ πιάτο.

  2. 2

    Κόψτε το σκόρδο σε παρα πολύ μικρά κομματάκια και ρίξτε

  3. 3

    Τα πάνω στο κρέας.

  4. 4

    Περιχύστε το 1/3 της σόγια σος πάνω του.

  5. 5

    Έπειτα ρίξτε το δεντρολίβανο και ανακατέψτε.

  6. 6

    Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

  7. 7

    Βάλτε το τηγάνι στο μέγιστο και αλοίψτε το με μία χαρτοπετσέτα ή ενα πινελάκι ελαιόλαδο.

  8. 8

    Μόλις κάψει τοποθετείτε το κρέα στο τηγάνι.

  9. 9

    Το αφήνετε 20 δευτερόλεπτα απο τη μία και μετά από την αλλη πλευρά.

  10. 10

    Το γυρνάτε απο την άλλη και το αφήνετε μέχρι να ξεροψηθεί (γύρω στα 5 λεπτά).

  11. 11

    Το επαναλαμβάνω και απο την άλλη.

  12. 12

    Για να δείτε αν ψήθηκε προσεχτικά χαράζετε το κρέας και αναλόγος το πόσο ψημμένο το θέλει ο καθένας το ψήνετε.

  13. 13

    Στη συνέχεια σβήνετε το μάτι και ριχνεται την υπόλοιπη σόγια.

  14. 14

    Σερβίρω με κλωναράκι δεντρολίβανο και πατάτες, ζυμαρικά ή ανάμικτο ρύζι.

Αντιδράσεις

Από

Μαρια Μπακάκου
στις
,Ελλάδα