Φιλέτο μοσχαριού με δεντρολίβανο και σκόρδο
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να μαρινάρετε το μοσχαρίσιο φιλέτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει απόλυτα με σος απο πέστο και γιαούρτι.
Υλικά
-
3 φλιτζάνια του καφέ σόγια σος
-
750 γραμ. μοσχαρίσιο φιλέτο (σε λεπτές φέτες)
-
3-4 σκελίδες σκορδο
-
λίγο δεντρολίβανο
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι (καλύτερα χοντρό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε τα φιλετα κομμένα σε λεπτές φέτες σε ενα βαθύ πιάτο.
-
2
Κόψτε το σκόρδο σε παρα πολύ μικρά κομματάκια και ρίξτε
-
3
Τα πάνω στο κρέας.
-
4
Περιχύστε το 1/3 της σόγια σος πάνω του.
-
5
Έπειτα ρίξτε το δεντρολίβανο και ανακατέψτε.
-
6
Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
-
7
Βάλτε το τηγάνι στο μέγιστο και αλοίψτε το με μία χαρτοπετσέτα ή ενα πινελάκι ελαιόλαδο.
-
8
Μόλις κάψει τοποθετείτε το κρέα στο τηγάνι.
-
9
Το αφήνετε 20 δευτερόλεπτα απο τη μία και μετά από την αλλη πλευρά.
-
10
Το γυρνάτε απο την άλλη και το αφήνετε μέχρι να ξεροψηθεί (γύρω στα 5 λεπτά).
-
11
Το επαναλαμβάνω και απο την άλλη.
-
12
Για να δείτε αν ψήθηκε προσεχτικά χαράζετε το κρέας και αναλόγος το πόσο ψημμένο το θέλει ο καθένας το ψήνετε.
-
13
Στη συνέχεια σβήνετε το μάτι και ριχνεται την υπόλοιπη σόγια.
-
14
Σερβίρω με κλωναράκι δεντρολίβανο και πατάτες, ζυμαρικά ή ανάμικτο ρύζι.
Σχόλια (3)