Φιλέτο ψαριού με σάλτσα μαιντανού
Υλικά
-
4 φιλετα ψαριου
-
αλατι
-
λιγο αλευρι
-
λαδι για το τηγανισμα
-
Για τη σαλτσα μαιντανου
-
2 φετες ψωμι μπαγιατικο
-
1 μικρο ματσακι μαιντανο
-
1/2-1 σκελιδα σκορδο
-
1/3 φλιτζ. τσ. λαδι
-
1 κ. γλ. ξιδι
-
αλατι, πιπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμαζετε πρωτα τη σαλτσααφαιρειτε την κορα απο το ψωμι και το μουλιαζετε σε λεκανιτσα με κρυο νερο.
-
2
Το στυβετε καλα με το χερι και το ριχνετε στο μπλεντερ.
-
3
Προσθετετε το σκορδο, τον μαιντανο κομμενο σε χοντρα κομματια, το ξιδι και λιγο λαδι.
-
4
Χτυπατε μεχρι να πολτοποιηθει και προσθετετε και το υπολοιπο λαδι και αναλογο αλατοπιπερο.
-
5
Χτυπατε για λιγο ακομη και αφηνετε τη σαλτσα σε μπολ στο ψυγειο.
-
6
Αλατιζετε ελαφρα τα ψαρια και τα περνατε απο το αλευρι να αλευρωθουν παντου.
-
7
Ζεσταινετε λιγο λαδι σε ενα τηγανι και αφου καψει καλα τηγανιζετε και απο τις 2 πλευρες μεχρι να παρουν ροδινο χρωμα.
-
8
Βγαζετε τα ψαρια σε ταψακι στρωμενο με απορροφητικο χαρτι κουζινας και τα σερβιρετε σε πιατελα, συνοδευοντας με τη σαλτσα.
Σχόλια (3)