κύρια φωτογραφία συνταγής Φιλέτο ψαριού με σάλτσα μαιντανού
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 4 φιλετα ψαριου
  2. αλατι
  3. λιγο αλευρι
  4. λαδι για το τηγανισμα
  5. Για τη σαλτσα μαιντανου
  6. 2 φετες ψωμι μπαγιατικο
  7. 1 μικρο ματσακι μαιντανο
  8. 1/2-1 σκελιδα σκορδο
  9. 1/3 φλιτζ. τσ. λαδι
  10. 1 κ. γλ. ξιδι
  11. αλατι, πιπερι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμαζετε πρωτα τη σαλτσααφαιρειτε την κορα απο το ψωμι και το μουλιαζετε σε λεκανιτσα με κρυο νερο.

  2. 2

    Το στυβετε καλα με το χερι και το ριχνετε στο μπλεντερ.

  3. 3

    Προσθετετε το σκορδο, τον μαιντανο κομμενο σε χοντρα κομματια, το ξιδι και λιγο λαδι.

  4. 4

    Χτυπατε μεχρι να πολτοποιηθει και προσθετετε και το υπολοιπο λαδι και αναλογο αλατοπιπερο.

  5. 5

    Χτυπατε για λιγο ακομη και αφηνετε τη σαλτσα σε μπολ στο ψυγειο.

  6. 6

    Αλατιζετε ελαφρα τα ψαρια και τα περνατε απο το αλευρι να αλευρωθουν παντου.

  7. 7

    Ζεσταινετε λιγο λαδι σε ενα τηγανι και αφου καψει καλα τηγανιζετε και απο τις 2 πλευρες μεχρι να παρουν ροδινο χρωμα.

  8. 8

    Βγαζετε τα ψαρια σε ταψακι στρωμενο με απορροφητικο χαρτι κουζινας και τα σερβιρετε σε πιατελα, συνοδευοντας με τη σαλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Στέφη
Στέφη @cook_8450465
Με τα ίδια υλικά της σάλτσας, γίνετε και η παραδοσιακή Συριανή μαϊδανοσαλατα, που αναφέρετε στο βιβλίο "Παραδοσακές συνταγές Σύρου".Πρόσφατα την είχε και το περιοδικό γαστρονόμος. Είναι και αυτή Συριανή συνταγή? Αν κρίνω από την σαλάτα, είναι εύγευστη!!

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα