Φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα λεμονιού

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Η τσιπούρα ψήνεται φιλεταρισμένη στο αντικολλητικό τηγάνι δίχως επιπλέον λιπαρά και σβήνεται με χυμό λεμονιού παρέα με μυρωδικά όπως εστραγκόν και σχοινόπρασο δημιουργώντας μία αρωματική κι ελαφριά σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κι αν σας άρεσε αυτή η συνταγή θα βρείτε κι άλλες απλές και καθημερινές συνταγές στο προσωπικό μου blog Dailycious.gr!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 2 τσιπούρες φιλεταρισμένες (ζητάω να τις φιλετάρει ο ψαράς)
  2. χυμός από 1 λεμόνι
  3. 2 πρέζες αποξηραμένο εστραγκόν
  4. 2 πρέζες αποξηραμένο σχοινόπρασο
  5. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνω το αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία (9/9). Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα της τσιπούρας κι από τις δύο πλευρές και τα τοποθετώ μέσα στο τηγάνι μόλις αυτό ζεσταθεί καλά. Δίχως να χαμηλώσω την φωτιά τα ψήνω για 5’ από την μία πλευρά και μετά τα γυρίζω κι από την άλλη για άλλα 5’.

  2. 2

    Παρατηρώ ότι οι τσιπούρες ιχθυοτροφείου λόγω της λιπαρότητας τους θα αφήσουν αρκετό από το λάδι τους ενώ ψήνονται.

  3. 3

    Μόλις ψηθούν οι τσιπούρες κι από τις 2 πλευρές και πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα ρίχνω τον χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το σχοινόπρασο και σβήνω την φωτιά. Το λεμόνι θα δέσει με τα λιπαρά του ψαριού και θα δημιουργήσει μία ελαφριά σάλτσα που «σπάει» την λιπαρότητά της τσιπούρας ενώ το εστραγκόν και το σχοινόπρασο προσφέρουν λεπτή και φίνα γεύση δίχως να επισκιάζουν την φρέσκια γεύση του ψαριού.

  4. 4

    Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις