Φιλιά Σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.8502
       
 
327 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μπισκότα σοκολάτας, με πολύ όμορφη και πρωτότυπη εμφάνιση. Μαλακά, νόστιμα, γεμάτα σοκολατένια γεύση. Σαν φιλιά σοκολάτας!!

Φιλιά Σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 56 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζαχαρη
  • 2 αυγά
  • βανίλια
  • αλάτι
  • 1 1/2 φλ. (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά , Βούτυρο
Φτιάχνει: 30-35 κομμάτια
Κόστος:
(28 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(27 ψήφοι)
Προετοιμασία: 112' (24 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 11' (24 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε κομματάκια.

Βήμα 2
2)

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει το μείγμα.

Βήμα 3
3)

μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει το μείγμα.

Βήμα 4
4)

Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας

Βήμα 5
5)

Σε άλλο μπολ ανακαλεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν.

Βήμα 6
6)

Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα ώστε να ανακατευτούν. Το μίγμα θα είναι μαλακό.

Βήμα 7
7)

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (3-4 ώρες).

Βήμα 8
8)

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη. Θα πρέπει η άχνη να τις καλύψει εντελώς.

Βήμα 9
9)

Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο, αφήνωντας 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Βήμα 10
10)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βήμα 11
11)

Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για βανίλια έβαλα μερικές σταγόνες πικραμύγδαλο και έγιναν διαφορετικά. Η σοκολάτα θα πρέπει να είναι πολυ καλής ποιότητας γιατί είναι...φιλιά σοκολάτας!!!

Τα μπαλάκια που θα φτιάξετε θα πρέπει να είναι μικρά (2,5 εκ. διάμετρο) για να μην απλώσουν.

 

Ευχαριστούμε την Kimwlos για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    421 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 3-2-08  
    Ωχ Παναγίτσα μου... την μοίρα μου την κακομοίρα μου!!!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 4-2-08  
    Μην κοιτάς, μην βλέπεις, μη μυριζεις..μείνε στο στόχο σου και άσε εμας να παίρνουμε τα κιλά μα!!!!!Καλημερα!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 17-2-08  
    τίτλος πρόκληση για δοκιμή... τα έχεις δοκιμάσει και με σοκολ. γάλακτος?
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 18-2-08  
    όχι, τα έκανα ακριβώς όπως είναι στην συνταγή. Αν τα κάνεις με σοκολάτα γάλακτς πες μας το αποτέλεσμα!
    #
    Σχόλιο από akilina, 3-3-08  
    Φανταστικά! Θυμίζουν τα soft kings allatini.Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να βρούμε και μια παρόμοια συνταγή soft σε άσπρη έκδοση. Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 4-3-08  
    θα κοιτάξω εκεί που τα βρήκα μηπως και έχει με λευκή σοκολάτα. Αν και δεν νομιζω να έιναι το ίδιο γιατί δεν θα έχει το σκάσιμο και τα δυο χρώματα..
    #
    Σχόλιο από Erika_, 24-3-08  
    Poli nostima pragmatika!!!
    #
    Σχόλιο από sylviaki, 4-7-08  
    Ηταν εκπληκτικα!Πρωτη φορα τα εκανα, και πρεπει να πω οτι οι οδηγιες ηταν κατατοπιστικες και το αποτελεσμα ικανοποιητικο!
    το εχει δοκιμασει καποιος με σοκολατα γαλακτος να μας πει αν εχει διαφορα?
    #
    Σχόλιο από wannabesef, 13-10-08  
    Mου θυμισε το κεικ απο σουφλε σοκολατας......απλα απιστευτη...
    #
    Σχόλιο από MariaV, 13-11-08  
    Τα ωραιοτερα μπισκοτακια που εχω δοκιμασει.
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 14-11-08  
    @@@@ Πανευκολα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ just perfect
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!
    #
    Σχόλιο από annouk, 15-11-08  
    πολυ ωραια!σκεφτομαι την επομενη φορα που τα κανω,να βαλω κ σταφιδες μεσα η και κομματακια απο σοκολατα λευκη η γαλακτος.αλλα θα μειωσω τη ζαχαρη.το μονο "αρνητικο" ηταν οτι ενω τα επλασα ως μπαλακια,στο ψησιμο εγιναν πλακουτσωτα,σαν κανονικα στρογγυλα μπισκοτα...!!
    #
    Σχόλιο από katerinas., 17-11-08  
    Πριν από λίγο τα έβγαλα από το φούρνο.Νοστιμότατα, μοσχομύρισε το σπίτι. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν ότι, παρόλο που τήρησα τις αναλογίες (εκτός από το αλεύρι, που αναγκάστηκα να προσθέσω λίγο παραπάνω), δεν μπορούσα να τα πλάσω. Άφησα το μίγμα 3 ώρες στο ψυγείο, έβρεχα και ξαναέβρεχα τα χέρια μου, και μετά δυσκολίας κατάφερα να τα πλάσω σε μικρά μπαλάκια. Το αποτέλεσμα ήταν να μου απλώσουν στο ψήσιμο, σαν μπισκότα. Να υποθέσω ότι θέλει περισσότερο αλεύρι από τα γραμμάρια που αναγράφονται στη συνταγή?
    #
    Σχόλιο από aretouli, 23-11-08  
    ΤΕΛΕΙΑ! Σ'ευχαριστούμε πολυ! Τα πέτυχα με τη μια! Ολοστρόγγυλα, πεντανόστιμα, απ' έξω μπισκοτένια κ από μέσα μαλακά... Αν μου επιτρέπεται μια πρόταση, που μου βγήκε... κατά λάθος. Όπως τα έπλασα μπαλάκια είχα την ιδέα να τα κυλήσω σε τρούφα κ μετά να βάλω άχνη. Μετά σκέφτηκα, τζάμπα κόπος , η τρούφα θα λιώσει στο φούρνο... Κι όμως! Στα 8-10 λεπτά που τα ψήνουμε δεν προλαβαίνει να λιωσει! Το αποτέλεσμα πανέμορφο, τρούφα χιονισμένη κ άκρως χριστουγεννιάτικη! Σίγουρα θα τα δοκιμάσω κ με πικραμύγδαλο!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 1-12-08  
    Τέλεια Θεϊκά ξετρελάθηκαν όλοι δεν πρόλαβα καν να τα σερβίρω τα εξαφάνισαν!!
    Δεν με δυσκόλεψαν καθόλου τήρησα πιστά τις αναλογίες και το μείγμα πριν το βάλω στο ψυγείο ήταν πάρα πολύ μαλακό αλλά έσφιξε αρκετά στο ψυγείο οπότε τα έπλασα δίχως κανένα πρόβλημα. Μπράβο και ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγούλα :-) Όλα τα πιρουνάκια!!!1
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-12-08  
    σε γευση τελεια!οταν ηθελα να τα πλασω επερνα μια κουταλια την εριχνα στην αχνη και επλαθα μπαλακια ετσι δεν ειχα προβλημα ομως εκανα μια βλακεια τα πατικωνα απο πανω δεν τα αφησα στρογγυλα και απλωσαν λιγο...
    #
    Σχόλιο από Andreans, 7-12-08  
    OTI KALYTERO SOKOLATOIDES EHW FAEI POTE...MPRAVO! an epitrepete pou vrikate auti tin foveri sindagi?
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 7-12-08  
    την συνταγή την βρήκα σε κάποιο ψάξιμο στο ίντερνετ. Την έγραψα , αλλά δυστυχώς μετά έχασα την ιστοσελίδα...
    #
    Σχόλιο από Λενιω, 7-12-08  
    Tελεια γινανε ματια μου ωρε χαρες που θα΄κανε η νοννα μου με τουτες τις λιχουδιτσες σου.
    Φιλακια
    #
    Σχόλιο από sidirena, 8-12-08  
    Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται με αυτα τα μπισκοτακια και ενω σε μερικους βγαινουν στρογγυλα και εμφανισιμα,σε εμας τους υπολοιπους,βγαινουν πλακε.Την ωρα που τα επλαθα κρυφοχαμογελουσα γιατι η ζυμη εγινε πολυ καλη,δεν με παιδεψε καθολου στο πλασιμο,εγιναν ολοστρογγυλα και λαχταριστα!Αμ δε!Μολις τα εβαλα στο φουρνο απλωσαν και σχεδον ενωσαν μεταξυ τους.Απο γευση,δεν το συζητω,ηταν τελεια!Φαγαμε ολοκληρο το ταψι.Αραγε θα λυθει ποτε αυτο το σοκολατομυστηριο με το φουσκωμα?Οπως και ναχει θα τα ξαναφτιαξω σιγουρα γιατι ολοι εγλυφαν τα δαχτυλα τους!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενο > Τέλος >>

    347 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 3-2-08  
    Ωχ Παναγίτσα μου... την μοίρα μου την κακομοίρα μου!!!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 4-2-08  
    Μην κοιτάς, μην βλέπεις, μη μυριζεις..μείνε στο στόχο σου και άσε εμας να παίρνουμε τα κιλά μα!!!!!Καλημερα!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 17-2-08  
    τίτλος πρόκληση για δοκιμή... τα έχεις δοκιμάσει και με σοκολ. γάλακτος?
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 18-2-08  
    όχι, τα έκανα ακριβώς όπως είναι στην συνταγή. Αν τα κάνεις με σοκολάτα γάλακτς πες μας το αποτέλεσμα!
    #
    Σχόλιο από akilina, 3-3-08  
    Φανταστικά! Θυμίζουν τα soft kings allatini.Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να βρούμε και μια παρόμοια συνταγή soft σε άσπρη έκδοση. Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 4-3-08  
    θα κοιτάξω εκεί που τα βρήκα μηπως και έχει με λευκή σοκολάτα. Αν και δεν νομιζω να έιναι το ίδιο γιατί δεν θα έχει το σκάσιμο και τα δυο χρώματα..
    #
    Σχόλιο από Erika_, 24-3-08  
    Poli nostima pragmatika!!!
    #
    Σχόλιο από sylviaki, 4-7-08  
    Ηταν εκπληκτικα!Πρωτη φορα τα εκανα, και πρεπει να πω οτι οι οδηγιες ηταν κατατοπιστικες και το αποτελεσμα ικανοποιητικο!
    το εχει δοκιμασει καποιος με σοκολατα γαλακτος να μας πει αν εχει διαφορα?
    #
    Σχόλιο από wannabesef, 13-10-08  
    Mου θυμισε το κεικ απο σουφλε σοκολατας......απλα απιστευτη...
    #
    Σχόλιο από MariaV, 13-11-08  
    Τα ωραιοτερα μπισκοτακια που εχω δοκιμασει.
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 14-11-08  
    @@@@ Πανευκολα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ just perfect
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!
    #
    Σχόλιο από annouk, 15-11-08  
    πολυ ωραια!σκεφτομαι την επομενη φορα που τα κανω,να βαλω κ σταφιδες μεσα η και κομματακια απο σοκολατα λευκη η γαλακτος.αλλα θα μειωσω τη ζαχαρη.το μονο "αρνητικο" ηταν οτι ενω τα επλασα ως μπαλακια,στο ψησιμο εγιναν πλακουτσωτα,σαν κανονικα στρογγυλα μπισκοτα...!!
    #
    Σχόλιο από katerinas., 17-11-08  
    Πριν από λίγο τα έβγαλα από το φούρνο.Νοστιμότατα, μοσχομύρισε το σπίτι. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν ότι, παρόλο που τήρησα τις αναλογίες (εκτός από το αλεύρι, που αναγκάστηκα να προσθέσω λίγο παραπάνω), δεν μπορούσα να τα πλάσω. Άφησα το μίγμα 3 ώρες στο ψυγείο, έβρεχα και ξαναέβρεχα τα χέρια μου, και μετά δυσκολίας κατάφερα να τα πλάσω σε μικρά μπαλάκια. Το αποτέλεσμα ήταν να μου απλώσουν στο ψήσιμο, σαν μπισκότα. Να υποθέσω ότι θέλει περισσότερο αλεύρι από τα γραμμάρια που αναγράφονται στη συνταγή?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 1-12-08  
    Τέλεια Θεϊκά ξετρελάθηκαν όλοι δεν πρόλαβα καν να τα σερβίρω τα εξαφάνισαν!!
    Δεν με δυσκόλεψαν καθόλου τήρησα πιστά τις αναλογίες και το μείγμα πριν το βάλω στο ψυγείο ήταν πάρα πολύ μαλακό αλλά έσφιξε αρκετά στο ψυγείο οπότε τα έπλασα δίχως κανένα πρόβλημα. Μπράβο και ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγούλα :-) Όλα τα πιρουνάκια!!!1
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-12-08  
    σε γευση τελεια!οταν ηθελα να τα πλασω επερνα μια κουταλια την εριχνα στην αχνη και επλαθα μπαλακια ετσι δεν ειχα προβλημα ομως εκανα μια βλακεια τα πατικωνα απο πανω δεν τα αφησα στρογγυλα και απλωσαν λιγο...
    #
    Σχόλιο από Andreans, 7-12-08  
    OTI KALYTERO SOKOLATOIDES EHW FAEI POTE...MPRAVO! an epitrepete pou vrikate auti tin foveri sindagi?
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 7-12-08  
    την συνταγή την βρήκα σε κάποιο ψάξιμο στο ίντερνετ. Την έγραψα , αλλά δυστυχώς μετά έχασα την ιστοσελίδα...
    #
    Σχόλιο από Λενιω, 7-12-08  
    Tελεια γινανε ματια μου ωρε χαρες που θα΄κανε η νοννα μου με τουτες τις λιχουδιτσες σου.
    Φιλακια
    #
    Σχόλιο από sidirena, 8-12-08  
    Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται με αυτα τα μπισκοτακια και ενω σε μερικους βγαινουν στρογγυλα και εμφανισιμα,σε εμας τους υπολοιπους,βγαινουν πλακε.Την ωρα που τα επλαθα κρυφοχαμογελουσα γιατι η ζυμη εγινε πολυ καλη,δεν με παιδεψε καθολου στο πλασιμο,εγιναν ολοστρογγυλα και λαχταριστα!Αμ δε!Μολις τα εβαλα στο φουρνο απλωσαν και σχεδον ενωσαν μεταξυ τους.Απο γευση,δεν το συζητω,ηταν τελεια!Φαγαμε ολοκληρο το ταψι.Αραγε θα λυθει ποτε αυτο το σοκολατομυστηριο με το φουσκωμα?Οπως και ναχει θα τα ξαναφτιαξω σιγουρα γιατι ολοι εγλυφαν τα δαχτυλα τους!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 8-12-08  
    Να δώσω μια ιδέα γιατί μπορεί να σου συμβαίνει αυτό;;; Μήπως έβαλες παραπάνω μπέικιν καιέτσι φουσκώνοντας πιο πολύ άπλωσαν κιόλας;; λέω τώρα....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμενο > Τέλος >>

    58 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από alessandra, 4-1-09  
    βουτυρο μαργαρινη η καθαρο??λεω να τα κανω αυριο...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 4-1-09  
    Εγώ έβαλα βιτάμ πάντως
    #
    Σχόλιο από alessandra, 9-1-09  
    τα εφτιαξα με τη μαμα μου και βγηκαν τε-λει-α!!!παθαμε πλακα στη γευση το σχεδιο σε ολα...δεν ειχα προβλημα στο ζυμωμα γιατι ειχα αφησει και τη σοκολατα να κρυωσει πριν τη ριξω στα αυγα..και ηταν μια χαρα...το εβαλα μεν στο ψυγειο για να σφιξει λιγακι...μονο που δεν εβαλα πολυ ζαχαρη αχνη και δεν βγηκαν ολα ασπρα....κατι αλλο θελω να τα φτιαξω με εσανς πικραμυγδαλο.ποσο θελει μεσα??και παλι τελεια ειναι!!!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 9-1-09  
    την πρώτη φορά που τα έφτιαξα είχα βάλει εσσάνς πικραμύγδαλο σε σταγόνες...δεν είχα βάλει πάρα πολύ, είχα στάξει απλά μερικές σταγόνες θέλοντας να είναι διακριτικό το άρωμα...αν θές μπορείς να βάλεις παραπάνω...
    #
    Σχόλιο από alessandra, 25-1-09  
    θελω να παραλειψω τα αυγα για να γινει νηστισιμο...γινεται???
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 27-1-09  
    δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο καλά χωρις τα αυγά...δοκιμάσε και πες μας...
    #
    Σχόλιο από dimikl, 12-3-09  
    Εγώ λοιπόν,θα σας λύσω την απορία για τη σοκολάτα γάλακτος γιατί τα μπισκότα με κουβερτούρα,δεν αρέσουν στα παιδιά μου.Οπότε, θα τα φτιάξω με γάλακτος και εγώ.
    Να ρωτήσω όμως κάτι;Τελικά γίνονται μαλακά σαν τα soft king;ή σκληρά;
    Και πρέπει να τα πλάσουμε στο μέγεθος σοκολατακίου;Τόσο μικρά;Μου κάνει εντύπωση αυτό.Δεν ξέρω.....
    Α!και θα ήθελα να ξέρω τελικά πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου;
    #
    Σχόλιο από delicious, 12-3-09  
    Εμένα μου βγήκανε 36 κομμάτια.
    Τα έπλασα όπως πρότεινε η virginia δηλαδή λίγο μικρότερα από ferrero rocher. Έπαιρνα ζύμη με το κουταλάκι του γλυκού, το έπλαθα γρήγορα μπαλάκι και το κύλαγα στην άχνη. Γίνονται μαλακά και η γεύση τους είναι σαν σουφλέ σοκολάτας. Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις ακριβώς τις αναλογίες της συνταγής. Να πω πως ενθουσιάστηκα τόσο με το αποτέλεσμα, που άρχισα να τρέχω με φιλιά σοκολάτας μες στη βροχή για να τα δοκιμάσει και η φιλενάδα μου που μένει λίγο πιο κάτω.
    Τα πηρουνάκια είναι από αυτήν!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 12-3-09  
    Delicious,σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση καθώς επίσης και για τις συμβουλές.Θα προσπαθήσω να τα φτιάξω σήμερα,διαφορετικά το Σ/Κ.,που θα έχω χρόνο.Θα επανέλθω με εντυπώσεις και βαθμό.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 6-5-09  
    Να ρωτησω εαν μπορούμε να τα βάλουμε στην καταψυξη για να τα ψήσουμε όταν θέλουμε? αν το έχει κανει καμία ας μας πει
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 19-10-09  
    Τα αυγά με την ζάχαρη τα χτυπάμε πολύ να γίνουν σαν κρέμα ή λίγο όσο να ανακατευτούν?
    #
    Σχόλιο από frix, 8-11-09  
    να ρωτήσω κατι... περίπου πόση ώρα μένουν στο ψυγείο????
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 8-11-09  
    Οσο πιο πολύ τα αφήσεις τόσο καλύτερα.
    Αν αυτή τη στιγμή τα έχεις πλάσει άσε το ψήσιμο για αύριο...
    Θα σου πετύχουν στα σίγουρα !!
    #
    Σχόλιο από frix, 8-11-09  
    ευχαριστώ πολύ Aleksandra μου για τη βοήθεια σου!!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 18-11-09  
    να ρωτήσω κάτι κορίτσια? τα μπισκότα αυτά εσείς που τα διατηρείται? Εννοώ εκτός ψυγείου ή στο ψυγείο? Έχω φτιάξει αρκετά μπισκοτάκια αυτή τη φορά, τα έχω δύο μέρες εκτός ψυγείου αλλά σκέφτομαι μήπως πρέπει να τα βάλω στο ψυγείο επειδη αυτα τα μπισκότα είναι σπιτικά και δεν έχουν συντηρητικά φοβάμαι μήπως χαλάσουν, εσείς πόσες μέρες τα κρατάτε εκτός ψυγείου...?ευχαριστώ εκ τον προτέρων και φυσικά δεν χρείαζεται να ξαναπώ οτι είναι φανταστικά !!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-11-09  
    ΣΙΣΥ τα μπισκότα δεν παθαίνουν τίποτα εκτός ψυγείου. Δεν έχουν ανάγκη συντηριτικών για να διατηρηθούν και μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή τάπερ θα σου μείνουν σα φρέσκα για εβδομάδες (όπως όλα τα μπισκότα).
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 20-11-09  
    Sitronella σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, να είσαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από Lavender, 7-12-09  
    Γεια σας, είμαι καινούργια στην παρέα και έχω ενθουσιαστεί με τις συνταγές σας. Δοκίμασα τα Φιλιά Σοκολάτας σε ένα τραπέζι και ξετρελάθηκαν όλοι. Μία ερώτηση. Μπορούν να γίνου και με σοκολάτα γάλακτος;
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 7-12-09  
    Lavender φαντάζομαι οτι θα γίνονται και με σοκολάτα γάλακτος,γιατί όχι? δεν τα έχω φτιάξει βέβαια...υποθέτω, εγω πάντως που τα ξάνα έφτιαξα τα μπισκότα δεν μου απλώσανε,βασικά ούτε την 1η φορά που τα έξφτιαξα μου απλώσανε,για δοκιμάστε να βάλετε μισό κουταλάκι μπέικιν και να έχετε παγώσει πάρα πολύ καλά τη ζύμη σας...
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 9-12-09  
    καλησπερα.. επειδη σκοπευω αυριο να φτιαξω την συνταγη και δεν καταλαβα στις οδηγιες που γραφεις, την αχνη την χτυπαω με τα αβγα ή ειναι μονο για να καλυφθουν πριν το ψησιμο?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από aretouli, 23-11-08  
    ΤΕΛΕΙΑ! Σ'ευχαριστούμε πολυ! Τα πέτυχα με τη μια! Ολοστρόγγυλα, πεντανόστιμα, απ' έξω μπισκοτένια κ από μέσα μαλακά... Αν μου επιτρέπεται μια πρόταση, που μου βγήκε... κατά λάθος. Όπως τα έπλασα μπαλάκια είχα την ιδέα να τα κυλήσω σε τρούφα κ μετά να βάλω άχνη. Μετά σκέφτηκα, τζάμπα κόπος , η τρούφα θα λιώσει στο φούρνο... Κι όμως! Στα 8-10 λεπτά που τα ψήνουμε δεν προλαβαίνει να λιωσει! Το αποτέλεσμα πανέμορφο, τρούφα χιονισμένη κ άκρως χριστουγεννιάτικη! Σίγουρα θα τα δοκιμάσω κ με πικραμύγδαλο!
    #
    Σχόλιο από delicious, 16-3-09  
    Τα έφτιαξα με άσπρη σοκολάτα πασπαλισμένα με κακάο αλλά άπλωσαν και έγιναν cookies (δεν είναι κακό αυτό). Από γεύση πολύ ωραία, αλλά μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Προτιμώ την αυθεντική συνταγή.
    P.S. Zaxarenia έχεις δίκιο.
    #
    Σχόλιο από kessy, 25-5-09  
    πολύ νόστιμα και super σοκολατένια!Δεν άπλωσαν καθόλου, στην σοκολάτα αφαίρεσα ένα μέρος κουβερτούρα και το αντικατέστησα με λίγη μερέντα.Δυστυχώς δεν μπορείς να φας μόνο ένα!
    #
    Σχόλιο από hrisoula, 3-8-09  
    Υπέροχη συνταγή. Πάρα πολύ νόστιμα.
    Τα έχω φτιάξει ήδη δυο φορές, και σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω σύντομα!!!
    Δεν άπλωσαν καθόλου. Η μόνη αλλαγή: αφαίρεσα ένα μέρος κουβερτούρα και το αντικατέστησα με σοκολατα γάλακτος.
    ΤΕΛΕΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από antce, 29-11-09  
    Δεν υπάρχει αυτό που έφαγα!Δεν είχα βανίλιες και έβαλα ξύσμα από 1 πορτοκάλι (σιγά την παραλλαγή) Συγκλονιστικά μπισκοτάκια.Πανεύκολα, η ζύμη πλάθεται άνετα, εμφάνιση super, και γεύση όνειρο. Να'σαι καλά
    #
    Σχόλιο από juliesol, 3-1-10  
    Τα ξαναφτιαξα για 3η-4η φορα νομιζω,ειναι πεντανοστιμα. Αυτη τη φορα ομως προσθεσα και 150γρ. αμυγδαλα που ειχα ψησει στο γκριλ για 5 λεπτα. Εγιναν ακομη πιο υπεροχα.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 11-12-10  
    Το μόνο που πρόσθεσα ήτανε ξύσμα απο ένα πορτοκάλι,μοσχοβολάει ακόμα το σπίτι.
    #
    Σχόλιο από dimi8546, 11-1-11  
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!
    ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ.ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΑ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ!!
    Η ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑ ΜΙΣΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ Κ ΜΙΣΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ! ΕΓΙΝΑΝ ΘΕΪΚΑ!
    #
    Σχόλιο από common, 23-1-12  
    Την ειχα βαλει στο ματι απο καιρο αυτη τη συνταγη, και σημερα την εκανα για να κερασω για τη γιορτη της κορης μου. Βγηκαν 45 πεντανοστιμα σοκολατενια φιλακια.
    Για δοκιμη εβαλα τριμμενο καρυδι στο μιγμα, και μου αρεσε και αυτη η παραλλαγη.
    Ευχαριστουμε για τη συνταγη, θα την ξανακανω σιγουρα.
    #
    Σχόλιο από ΣιλικονάταΜπαλκόνια, 16-3-12  
    Δεν είναι ποτέ αρκετά αυτά τα μπισκοτάκια!
    Εγώ πριν τα ψήσω κάνω μια τρυπούλα με το δάχτυλο στο κέντρο του και βάζω στο καθένα από ένα μικρό κομματάκι γλυκό πορτοκάλι(καλά στραγγισμένο) και γίνονται όνειρο! Τρομερός συνδυασμός οι γεύσεις πορτοκαλιού-σοκολάτας!
    #
    Σχόλιο από elemaraki, 19-2-13  
    Αμα έχετε προσθέσετε και λίγο καβουρδισμενο φυστικι αιγινης.....όνειρο....
    #
    Σχόλιο από christosagg, 14-6-13  
    αρχικα ηταν καταπληκτικα αν και εκανα ενα λαθοσ στο ψησιμο στην πρωτη παρτιδα.Εβαλα σοκολατα γαλακτοσ και ασπρη μιση μιση και οχι απλη κουβερτουρα.Ηταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ
    #
    Σχόλιο από Eva1973, 25-11-13  
    Συγχαρητήρια για την τόσο τέλεια συνταγή.Τα έκανα εχθές,και τα πήγα σ΄ενα τραπέζι,και ξετρελλάθηκαν.Δεν έμεινε ούτε ένα.Μου βγήκαν 43 κομμάτια,τα οποία τα περισσότερα τα κύλησα σε τρούφες σοκολάτας μαύρης και γάλακτος,και άλλα σε τριμμένο μπισκότο.Και μετά,στην άχνη.Ψήθηκαν ακριβώς στο χρόνο που έγραφες,δεν άπλωσαν,και ήταν μαλακά μέσα.Με τα ραγίσματα που έπρεπε.Τα τσακίσανε,ειδικότερα,με τον καφέ.Σ΄ευχαριστούμε για την τόσο εύκολη και γρήγορη συνταγή!!!Α!Πρόσθεσα και λίγο κονιάκ,και σοκολάτα γάλακτος,λίγο πορτοκάλι χυμό(ελάχιστο),και λίγη κανέλα.Για αρώματα.
    #
    Σχόλιο από juanna, 28-12-13  
    Ποιο απολαυστικά φιλιά δεν υπάρχουν!!!! Με κάποιες αλλαγές έφτιαξα μπιστοκοποιήματα! Εβαλα μισή κουβερτούρα και μισή γάλακτος με γεύση πραλίνα, κονιάκ & άρωμα πορτοκάλι για άρωμα και τριμμένο καρύδι. Στο τέλος τα κύλισα σε σοκολατένια τρούφα και στην άχνη. Στο ψήσιμο δεν άπλωσαν καθόλου και εσωτερικά είναι τρυφερά και πεντανόστιμα. Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη και παράλληλα τόσο εύκολη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από marialenaalex, 13-3-15  
    poli wraia sintagi, se 2 meres eixan fagothei ola, mono poy moy aplosan k eginan san cookies! sti diarkeia tis paraskeuis siniditopoiisa oti den eixa axni kai to antikatestisa me indiki karida. eginan poli nostima!!
    #
    Σχόλιο από manewcook, 22-1-16  
    Τέλεια! Μονη αλλαγή οτι εβαλα κοκκινο χρωμα και τα εκανα τυπου red velvet

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της eleni-g
    μπισκότα
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της vivikamama
    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios
    σοκολατα
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της nicki773
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουζουνελ