sidarieva
sidarieva @corfucook
corfu

Μπισκότα σοκολάτας, με πολύ όμορφη και πρωτότυπη εμφάνιση. Μαλακά, νόστιμα, γεμάτα σοκολατένια γεύση. Σαν φιλιά σοκολάτας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για βανίλια έβαλα μερικές σταγόνες πικραμύγδαλο και έγιναν διαφορετικά. Η σοκολάτα θα πρέπει να είναι πολυ καλής ποιότητας γιατί είναι...φιλιά σοκολάτας!!!Τα μπαλάκια που θα φτιάξετε θα πρέπει να είναι μικρά (2,5 εκ. διάμετρο) για να μην απλώσουν. Ευχαριστούμε την Kimwlos για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 Minutes
30-35 κομμάτια
  1. 56 γρ. βούτυρο
  2. 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  3. 100 γρ. ζαχαρη
  4. βανίλια
  5. αλάτι
  6. 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 1/2 κουταλάκι μπέικιν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε κομματάκια.

  2. 2

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει το μείγμα.

  3. 3

    Μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει το μείγμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας

  5. 5

    Σε άλλο μπολ ανακαλεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν.

  6. 6

    Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα ώστε να ανακατευτούν. Το μίγμα θα είναι μαλακό.

  7. 7

    Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (3-4 ώρες).

  8. 8

    Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη. Θα πρέπει η άχνη να τις καλύψει εντελώς.

  9. 9

    Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο, αφήνωντας 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

  10. 10

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

  11. 11

    Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (377)

mama
mama @cook_8448928
Ωχ Παναγίτσα μου... την μοίρα μου την κακομοίρα μου!!!

Από

sidarieva
sidarieva @corfucook
στις
corfu