κύρια φωτογραφία συνταγής Φινόκιο στο τηγάνι, με ρόζ πιπέρι και μυρωδικά

Φινόκιο στο τηγάνι, με ρόζ πιπέρι και μυρωδικά

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Αρωματικό και τόσο ελαφρύ μα και γευστικό, το φινόκιο στο τηγάνι είναι το “last minute” ορεκτικό ή συνοδευτικό που ψάχνατε όλες σας. Απλό, ταχύτατο στην ετοιμασία του, με τα φινόκιο (μαραθόριζες) να διατηρούν όλο τους το άρωμα και την τραγανότητά τους.Τέλος οι δικαιολογίες σας κυρίες μουΑκόμη και αν επιστρέφετε αργά από τη δουλειά, εκείνες τις «Γλώσσες “του μυλωνά”» ή εκείνη την τρυφερή χοιρινή μπριζόλα τις θέλω με ένα νόστιμο συνοδευτικό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ροζ πιπέρι έχει ένα πολύ ωραίο άρωμα, δεν είναι όμως ιδιαίτερα καυτερό. Πολύ λίγο θα έλεγα. Έτσι, εάν θέλετε το πιάτο να έχει μία πικάντικη νότα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Εάν, δε, θέλετε extra γεύση στο πιάτο σας, μπορείτε να προσθέσετε και μερικές αντσούγιες (4-5) την ώρα του μαγειρέματος. Με τα ανακάτεμα θα λιώσουν μέσα στο λάδι, θα αφήσουν όμως μία γεύση ….. μούρλια στο φινόκιο!!!Εάν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένες από τη λεπτή κρουστίτσα που θα έχουν τα φινόκιο μετά το τηγάνισμα, και για αυτό σας έχω μία λύση. Τα βγάζετε από το τηγάνι 2 λεπτά νωρίτερα, τα πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και τα περνάτε για λίγα λεπτά από το φούρνο. Θα γίνουν α-κα-τα-μά-χη-τα τραγανά!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
4 άτομα
  1. 2 ρίζες μάραθου (φινόκιο) για ένα συνολικό βάρος περίπου 900 γρ
  2. 15 γρ καλό, παρθένο ελαιόλαδο
  3. αλάτι Ιμαλάϊων, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  4. ρόζ πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  5. 2 κλαδάκια μαντζουράνα
  6. 2 κλαδάκια θυμάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και στεγνώνουμε το φινόκιο. Το βάζουμε πάνω στην επιφάνεια κοπής και κόβουμε τα κλωνάρια του. Κόβουμε και αφαιρούμε και τη βάση του. Αυτά που αφαιρούμε ΔΕΝ τα πετούμε, μπορούν να αρωματίσουν κάποιο ζωμό ή κάποια σούπα μας).

  2. 2

    Κόβουμε το κάθε φινόκιο στη μέση και στη συνέχεια σε χοντρές φέτες, σαν μεγάλες σκελίδες σκόρδου.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ευρύχωρο τηγάνι και κατόπιν προσθέτουμε τις “σκελίδες” του φινόκιο. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 με 6 λεπτά.

  4. 4

    Αλατίζουμε γενναιόδωρα. Το αλάτι των Ιμαλάϊων (εδώ έχει επιλεγεί για να δώσει λίγο ωραίο χρώμα στο φινόκιο), λάβετε υπ’ όψη σας ότι είναι λιγότερο αλμυρό από το κοινό, θαλασσινό αλάτι.

  5. 5

    Προσθέτουμε και το ροζ πιπέρι (που, βέβαια, δεν είναι πραγματικό πιπέρι, το ξέρετε αυτό, έτσι;) είτε τριμμένο είτε σπασμένο στο γουδί. Θα δώσει το υπέροχο άρωμα και την πολύ ήπια και ευχάριστα πικάντικη γεύση του.

  6. 6

    Αρωματίζουμε με λίγα φυλλαράκια μαντζουράνας και θυμαριού

  7. 7

    Και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 με 6 λεπτά, εάν θέλουμε να παραμείνει το φινόκιο τραγανό, να “κρατάει” στο δόντι, ή για ακόμη 5, εάν το προτιμάτε πιο μαλακό.

  8. 8

    Σερβίρουμε σε πιάτα όσο ακόμη είναι πολύ ζεστό

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens