κύρια φωτογραφία συνταγής Φλαν (Flan Boulanger)
IptameniAlepou
IptameniAlepou @cook_8518122

Απλή τάρτα με παχιά γέμιση κρέμας βανίλιας (πατισερί) και λίγα υλικά. Αγαπημένο γλύκισμα των Γάλλων, υπάρχει σε κάθε φούρνο της χώρας. Κλασσική συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη φοβηθείτε το ρόδισμα, η κρέμα θα πρέπει να "χρυσήσει" καλά σχεδόν σε όλη την επιφάνειά της κατά το ψήσιμο για μια πετυχημένη φλαν. Επίσης μη σας ξενίσει το ύψος της γέμισης, φτάνει τα 3 δάχτυλα άνετα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6 άτομα
  1. 1 φύλλο σφολιάτας ή κουρού (κατά προτίμηση στρογγυλό)
  2. 1/2 λίτρο γάλα
  3. 150 γρ. ζάχαρη
  4. 1 βανιλίνη
  5. 40 γρ. αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε τη σφολιάτα στον πάτο ενός κατά προτίμηση μικρού στρογγυλού ταψιού / ταρτιέρας με ψηλά τοιχώματα (για να γίνει παχιά η γέμιση, π.χ. Νο22) προσέχοντας τα τοιχώματα να καλυφθούν πλήρως. Κάντε τρυπούλες εδώ και κει σε όλη την επιφάνεια της ζύμας με ένα πιρούνι και κόψτε ό,τι ζύμη περισσεύει από το ταψάκι.

  2. 2

    Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέστε το κορν φλάουρ και το αλεύρι.

  3. 3

    Ζεστάνετε το γάλα, πάρτε μια μικρή ποσότητα από το ζεστό γάλα και προσθέστε το στο μείγμα των αυγών. Συνεχίστε το χτύπημα.

  4. 4

    Ρίχτε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά, έως ότου η κρέμα αποκολλάται από τον πάτο της κατσαρόλας.

  5. 5

    Ρίχτε την κρέμα στο ταψάκι με τη σφολιάτα και αφήστε τη να κρυώσει για μισή ώρα.

  6. 6

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά, έως ότου η επιφάνεια της κρέμας ροδίσει καλά.

  7. 7

    Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Από

IptameniAlepou
IptameniAlepou @cook_8518122
στις