κύρια φωτογραφία συνταγής Φλαουνόπιττα κυπριακή
Sweethard
Sweethard @cook_8456065
,Cyprus

Ένα κέικ με λίγο γλυκιά λίγο αλμυρή γεύση, υπέροχο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί καλαμποκέλαιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο λάδι θέλετε. Είναι απίθανη δοκιμάστε και σεις!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 3 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
  2. 2 ποτήρια χαλλούμι τριμμένο
  3. 1 ποτήρι σταφίδες ξανθές
  4. 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  5. 1/2 ποτήρι βούτυρο
  6. 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  7. 3 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ
  8. 1 ποτήρι γάλα
  9. λίγο δύοσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Πρόσθετουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το κτύπημα.

  3. 3

    Κτυπούμε τα ασπράδια μαρέγκα.

  4. 4

    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν τη μαστίχα και τον δυόσμο.

  5. 5

    Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα των αυγών εναλλάξ με το γάλα.

  6. 6

    Στο τέλος βάζουμε μέσα και τη μαρέγκα ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.

  7. 7

    Τελευταία βάζουμε τις σταφίδες και το χαλλούμι.

  8. 8

    Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

stykyp
stykyp @cook_8462141
γεια σου εκανα αποψε την φλαουνόπιττα ειμαι απο κυπρο την γυρευα πολυ καιρο αυτην την συνταγη για να την καμω σε ευχαριστω πολυ που την εβαλες το μονο λαθος που χψ κανει πρεπει να ειναι οι σταφιδες μου εμειναν όλες κατω έπρεπε να τισ βάλω σε αλευρι και μετα να τις βαλω στο μειγμα?

Από

Sweethard
Sweethard @cook_8456065
στις
,Cyprus