Φλαουνόπιττα κυπριακή
Ένα κέικ με λίγο γλυκιά λίγο αλμυρή γεύση, υπέροχο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί καλαμποκέλαιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο λάδι θέλετε. Είναι απίθανη δοκιμάστε και σεις!
Υλικά
-
3 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
-
2 ποτήρια χαλλούμι τριμμένο
-
1 ποτήρι σταφίδες ξανθές
-
1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1/2 ποτήρι βούτυρο
-
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
-
3 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ
-
6 αυγά
-
1 ποτήρι γάλα
-
λίγο δύοσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη.
-
2
Πρόσθετουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το κτύπημα.
-
3
Κτυπούμε τα ασπράδια μαρέγκα.
-
4
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν τη μαστίχα και τον δυόσμο.
-
5
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα των αυγών εναλλάξ με το γάλα.
-
6
Στο τέλος βάζουμε μέσα και τη μαρέγκα ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.
-
7
Τελευταία βάζουμε τις σταφίδες και το χαλλούμι.
-
8
Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση.
-
9
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)