Flapjacks με μύρτιλλα και καρύδα
Μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής για τα Αγγλικά flapjacks με μύρτιλλα και ινδική καρύδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε αυτή τη συνταγή ταιριάζει πολύ η λευκή σοκολάτα. Μπορούμε να λιώσουμε 150γρ. λευκή σοκολάτα και να το απλώσουμε πάνω στα flapjacks. Αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα για να σταθεροποιηθεί και κόβουμε σε κομμάτια.
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο ανάλατο
-
4 κουταλιές μέλι + 2 κουταλιές golden syrup
-
1 ποτήρι ινδική καρύδα
-
3 ποτήρια νιφάδες βρώμης (quacker oats)
-
1 ποτήρι μύρτιλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και το golden syrup σε μια κατσαρόλα.
-
2
Προσθέτουμε τα μύρτιλλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε εναλλάξ την καρύδα με τις νιφάδες βρώμης.
-
3
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε να ταψάκι στο οποίο απλώνουμε λαδόκολλα.
-
4
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι ακόμα ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια