Φλογέρες κουρού με μπέικον και κασέρι
Πεντανόστιμο snack με μπέικον, κασέρι και εύκολη ζύμη κουρού, πού θα σας ενθουσιάσει και ιδιαίτερα τούς μικρούς μας φίλους τα παιδιά μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα είναι σε κάθε πιτάκι 100 γρ. η γέμιση να μην ξεπερνά τα 80γρ. ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεχυθούν στο ταψί. Μπορείτε να προσαρμόσετε την γέμιση με υλικά της αρεσκείας σας (ζαμπόν, μανιτάρια, φέτα, ελιές κλπ.) στήν ανάλογη ποσότητα. Αν δέν έχετε ζυγαριά κουζίνας, χωρίστε πρώτα το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη και εν συνεχεία το κάθε ένα σε άλλα δύο με το μάτι σας πάντα και τέλος το κάθε ένα σε άλλα δύο. Ετσι θα έχετε 8 ίσα μπαλάκια ζύμης για τίς ωραιότατες φλογέρες σας. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
200 γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό
-
200 γρ. μαργαρίνη soft
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (13 γρ.περίπου)
-
1 αυγό χτυπημένο γιά επάλληψη
-
Για τη γέμιση
-
8 φέτες μπέικον καπνιστό (160 γρ.)
-
8 φέτες γαλοπούλα (160 γρ.)
-
16 φέτες κασέρι ή ημίσκληρο της αρεσκείας σας (320 γρ.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα χτυπάμε καλά για 10 λεπτά περίπου με το μίξερ (ζυμωτήρια), μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη απαλή και λιπαρή ζύμη.
-
2
Η Ζύμη μας τώρα ζυγίζει 800 γρ. περίπου και εμείς την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια των 100 γρ. το καθένα και με την βοήθεια του πλάστη πλάθουμε οβάλ πιτάκια σε μέγεθος περίπου 23-24cm.
-
3
Τοποθετούμε κατά μήκος μία φέτα μπέικον (20γρ.)
-
4
Προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα μας (20γρ.)
-
5
Από πάνω βάζουμε τις 2 φέτες κασέρι ή ότι άλλο τυρί θέλουμε (40γρ.)
-
6
Κλείνουμε τις 2 πλευρές κατά μήκος πατώντας ελαφρά με τα δάχτυλα να κολλήσουν.
-
7
Εν συνεχεία κλείνουμε καλά και τις άλλες δύο πλευρές σχηματίζοντας ένα μακρόστενο φάκελο κατά μία έννοια.
-
8
Τοποθετούμε τις φλογέρες ανάποδα (με το κλείσιμο από κάτω) επάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μας, αλλοίφωντας τες με ένα αυγό χτυπημένο για να πάρουν ωραίο χρώμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω στην προτελευταία θέση στο κάτω μέρος για 40 λεπτά περίπου.
Σχόλια (7)