vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Από τον Στέλιο Παρλιάρο. Γευστικότατες και σίγουρα επιτυχημένες φλωρεντίνες!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15-20 φλωρεντίνες
  1. 160 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  2. 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  3. 140 γρ. διάφορα φρούτα γλασέ,κόντιτα
  4. 150 γρ. ζάχαρη
  5. 50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  6. 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι.

  2. 2

    Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 118° C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής στάζουμε λίγο από το μείγμα σε ένα πιατάκι. Οταν κρυώσει ελέγχουμε αν πλάθεται μια μαλακή μπαλίτσα.

  3. 3

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ και τα φρούτα γλασέ και ανακατεύουμε ελαφρώς.

  4. 4

    Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε πολύ μικρούς και λεπτούς δίσκους πάνω σε μια λαδόκολλα.

  5. 5

    Προσπαθούμε να πετύχουμε καλοσχηματισμένους δίσκους.

  6. 6

    Οταν οι φλωρεντίνες κρυώσουν καλά μπορούμε να τις γλασάρουμε με σοκολάτα μέχρι τη μέση.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

karavour
karavour @Irini311979
Δεν μας αρεσαν καθολου. Συγκεκριμένα σχεδον δεν τρώγονταν! Άπλωσαν οι κουταλιές στο ταψί και μου γινε ενα μείγμα ανακατεμένο και προσπαθούσα μετά να το κόψω μπουκιές. Η γεύση πολύ βαρυά, μύριζε έντονα βουτυρίλα! Είσαι σίγουρη ότι μετέφερες σωστα τη συνταγή? γιατί το να έχει πλασάρει τέτοια συνταγή ο Παρλιάρος, περίεργο μου φαίνεται...Την ακολούθησα κατά γράμμα πάντως. ειλικρινά λυπήθηκα που σπατάλησα τόσα υλικά...:(

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα