Φλωρεντίνες 2
Από τον Στέλιο Παρλιάρο. Γευστικότατες και σίγουρα επιτυχημένες φλωρεντίνες!!!!
Υλικά
-
160 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
-
140 γρ. διάφορα φρούτα γλασέ,κόντιτα
-
150 γρ. ζάχαρη
-
50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
-
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι.
-
2
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 118° C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής στάζουμε λίγο από το μείγμα σε ένα πιατάκι. Οταν κρυώσει ελέγχουμε αν πλάθεται μια μαλακή μπαλίτσα.
-
3
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ και τα φρούτα γλασέ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
-
4
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε πολύ μικρούς και λεπτούς δίσκους πάνω σε μια λαδόκολλα.
-
5
Προσπαθούμε να πετύχουμε καλοσχηματισμένους δίσκους.
-
6
Οταν οι φλωρεντίνες κρυώσουν καλά μπορούμε να τις γλασάρουμε με σοκολάτα μέχρι τη μέση.
Σχόλια (6)