Φλορεντίνες

Bαθμολογία: 4.4444
       
 
9 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ειναι απλη συνταγη και ευκολη, για την θαλια που την ζητησε.

Φλορεντίνες
photo: Ζουζουνελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 25γρ βουτυρο
  • 100γρ ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • 125γρ κρεμα γαλακτος
  • 100γρ αμυγδαλα φιλε
  • 25γρ κουβερτουρα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ενα τηγανι ζεσταινουμε τη ζαχαρη με την βανιλια ανακατευοντας συνεχεια μεχρι να καραμελωσει ελαφρα και στην συνεχεια ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και το βούτυρο ενω συνεχιζουμε το ανακατεμα εως οτου πηξει το μειγμα καλα. Ριχνουμε αμεσως τα αμυγδαλα και ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα.
  2. Σε ενα ταψι με λαδοκολλα ριχνουμε μια κουταλια σε αποσταση απο την αλλη. Ψηνουμε στους 200 βαθμους για περιπου 12 λεπτα.
  3. Οταν κρυωσουν ριχνουμε την κουβερτουρα ή αν θελουμε βουταμε μονο το μισο ή τελος μονο την βαση τους μεσα σε αυτη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ελπιζω να σου αρεσει αυτη η συνταγη θαλια μου, καλη επιτυχια!

Σχετικές συνταγές

Φλωρεντίνες 2 Φλωρεντίνες 2
       
       
(2)
Φλωρεντίνες απόλαυση Φλωρεντίνες απόλαυση
       
       
(13)

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από ASTERI, 29-11-07  
    Το βούτυρο το βάζουμε μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια;
    #
    Σχόλιο από malena, 29-11-07  
    Ξεχασα να το γραψω,συγνωμη.Το βουτυρο το βαζουμε μαζι με τη ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από thalia, 30-11-07  
    Ευχαριστώ πολύ.Αύριο κιόλας θα τη κάνω.....η σοκολάτα είναι υποχρεωτική?και αν όχι πρέπει να προσθέσω κάτι άλλο?
    #
    Σχόλιο από malena, 1-12-07  
    Οχι η σοκολατα δεν ειναι υποχρεωτικη αλλα δενει πολυ με τα αμυγδαλα.Δοκιμασε την και πες μου για το αποτελεσμα.Καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 2-12-07  
    Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνουν νηστίσιμες οι Φλωρεντίνες;
    #
    Σχόλιο από malena, 3-12-07  
    Μπορεις να κανεις την συνταγη με 200γρ αμυγδαλα φιλε,25γρ βουτυρο,50γρ ζαχαρη,50γρ μελι και 1 βανιλια.Στο τηγανι ανακατευεις τη ζαχαρη με το μελι και την βανιλια να ενωθουν καλα και μετα προσθετεις τα αμυγδαλα.
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 3-12-07  
    Ευχαριστώ πολύ! :-)
    #
    Σχόλιο από thalia, 4-12-07  
    υπαρχει φυτικη σαντιγυ.Ειναι φανταστικη συνταγη επαθαν ολοι πλακα.οσο για την σολολατα ειχες δικιο!!!!!και παλι ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Ginger, 5-12-07  
    Έφτιαξα τη νηστίσιμη συνταγή που πρότεινε η Malena, αλλά έχω κάποιες απορίες. Μου φάνηκε ότι το αμύγδαλο ήταν πολύ για την ποσότητα των υπόλοιπων υλικών. Έβαλα παραπάνω, γιατί δεν ανακατεύονταν τα υλικά, και μου φάνηκε ότι ήταν εντάξει. Όταν τις έψησα, ήταν αρκετά αφράτες και έσπαγαν εύκολα-δεν ήταν τόσο "πυκνές" όσο του ζαχαροπλαστείου. Μήπως φταίει που αύξησα τα υλικά; Επίσης, όταν ρίξω το αμύγδαλο στο τηγάνι πρέπει να καβουρδιστούν ή απλώς να ανακατευτούν; Γιατί τις έψησα 12 λεπτά, αλλά μάλλον μου παραψήθηκαν!
    #
    Σχόλιο από malena, 8-12-07  
    Τα αμυγδαλα δεν τα καβουρντιζεις,απλως τα προσθετεις.Ισως να φταιει οτι αυξησες την δοση και σου εγιναν μαλακα,δοκιμασε να μειωσεις τα υγρα.
    #
    Σχόλιο από ΚΛΕΡΥ, 5-5-09  
    Υπέροχες οι φλωρεντίνες σου, έκανα τη νηστίσισμη εκδοχή και ήταν πεντανόστιμες!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 24-7-11  
    Γινονται παρα πολυ ωραιες!!δεν το πιστευα οτι θα ειχαν τοση επιτυχια ειναι ακριβως σαν του ζαχαροπλαστειου!Ευχαριστουμε παρα πολυ για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από κυκλαμινο, 24-7-11  
    Ζουζουνελ,όπως πάντα θαυμάστρια σου!!!
    Αν έχεις τη καλοσύνη, πες μου σε παρακαλώ πως "εβγαλες" στη πρώτη σου φώτο τις φλωρεντίνες στενόμακρες!
    Μου αρέσει πολύ έτσι το σχήμα τους,διαφέρει από το συνηθισμένο!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 31-7-11  
    πεντανοστιμα,περιττο να πω οτι μοσχομυρισε ολο το σπιτι απο την καραμελα ,απλα τελεια,μπραβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 4-4-12  
    Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό διατηρούνται. Επίσης παρατήρησα ότι η νηστίσιμη εκδοχή έχει διπλάσια ποσότητα αμύγδαλου από την κανονική. Γιατί αυτό;
    #
    Σχόλιο από Venesk, 5-4-12  
    Έφτιαξα τελικά τη νηστίσιμη εκδοχή με 100 γρ αμύγδαλο. Στο ψήσιμο άπλωσαν πολύ και κόλλησαν μεταξύ τους. Παρά τα γεγονός όμως ότι μου βγήκαν "ασουλούπωτες" ήταν πολύ γευστικές.
    #
    Σχόλιο από γουρούνακι, 3-5-12  
    οι ν η σ τ ι σ ι μ ε ς έγιναν τραγάνες,αλλά αν τις αφήσετε ξεσκέπαστες μαλακώνουν και λιώνουν.Επίσης δεν έβαλα όλο το αμύγδαλο.
    Οι α ρ τ ί σ ι μ ε ς πάλι δεν ήταν και πολύ επιτυχημένες..ΠΟλύ ωραίες σε γέυση αλλά όχι τραγανές.Τις έπλασα μπαλάκια και τις βούτηξα σε κουβετούρα και έγιναν super!
    #
    Σχόλιο από dimitroula1982, 27-10-12  
    Μου αρέσουν πολύ σίγουρα θα τις φτιάξω!πανεύκολη συνταγή!!!!!
    #
    Σχόλιο από christinaxs, 9-4-15  
    Πολυ καλη η νηστισιμη εκδοχη, αντικαθιστωντας το βουτυρο με φυτικη κρεμα γαλακτος και βαζοντας μονο 150γρ αμυγδαλο. Καλυτερες και απο ζαχαροπλαστειου!!

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Stavroula, 3-12-07  
    Ευχαριστώ πολύ! :-)
    #
    Σχόλιο από thalia, 4-12-07  
    υπαρχει φυτικη σαντιγυ.Ειναι φανταστικη συνταγη επαθαν ολοι πλακα.οσο για την σολολατα ειχες δικιο!!!!!και παλι ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΚΛΕΡΥ, 5-5-09  
    Υπέροχες οι φλωρεντίνες σου, έκανα τη νηστίσισμη εκδοχή και ήταν πεντανόστιμες!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 24-7-11  
    Γινονται παρα πολυ ωραιες!!δεν το πιστευα οτι θα ειχαν τοση επιτυχια ειναι ακριβως σαν του ζαχαροπλαστειου!Ευχαριστουμε παρα πολυ για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από κυκλαμινο, 24-7-11  
    Ζουζουνελ,όπως πάντα θαυμάστρια σου!!!
    Αν έχεις τη καλοσύνη, πες μου σε παρακαλώ πως "εβγαλες" στη πρώτη σου φώτο τις φλωρεντίνες στενόμακρες!
    Μου αρέσει πολύ έτσι το σχήμα τους,διαφέρει από το συνηθισμένο!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 31-7-11  
    πεντανοστιμα,περιττο να πω οτι μοσχομυρισε ολο το σπιτι απο την καραμελα ,απλα τελεια,μπραβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 5-4-12  
    Έφτιαξα τελικά τη νηστίσιμη εκδοχή με 100 γρ αμύγδαλο. Στο ψήσιμο άπλωσαν πολύ και κόλλησαν μεταξύ τους. Παρά τα γεγονός όμως ότι μου βγήκαν "ασουλούπωτες" ήταν πολύ γευστικές.
    #
    Σχόλιο από γουρούνακι, 3-5-12  
    οι ν η σ τ ι σ ι μ ε ς έγιναν τραγάνες,αλλά αν τις αφήσετε ξεσκέπαστες μαλακώνουν και λιώνουν.Επίσης δεν έβαλα όλο το αμύγδαλο.
    Οι α ρ τ ί σ ι μ ε ς πάλι δεν ήταν και πολύ επιτυχημένες..ΠΟλύ ωραίες σε γέυση αλλά όχι τραγανές.Τις έπλασα μπαλάκια και τις βούτηξα σε κουβετούρα και έγιναν super!
    #
    Σχόλιο από dimitroula1982, 27-10-12  
    Μου αρέσουν πολύ σίγουρα θα τις φτιάξω!πανεύκολη συνταγή!!!!!
    #
    Σχόλιο από christinaxs, 9-4-15  
    Πολυ καλη η νηστισιμη εκδοχη, αντικαθιστωντας το βουτυρο με φυτικη κρεμα γαλακτος και βαζοντας μονο 150γρ αμυγδαλο. Καλυτερες και απο ζαχαροπλαστειου!!

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ASTERI, 29-11-07  
    Το βούτυρο το βάζουμε μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια;
    #
    Σχόλιο από malena, 29-11-07  
    Ξεχασα να το γραψω,συγνωμη.Το βουτυρο το βαζουμε μαζι με τη ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από thalia, 30-11-07  
    Ευχαριστώ πολύ.Αύριο κιόλας θα τη κάνω.....η σοκολάτα είναι υποχρεωτική?και αν όχι πρέπει να προσθέσω κάτι άλλο?
    #
    Σχόλιο από malena, 1-12-07  
    Οχι η σοκολατα δεν ειναι υποχρεωτικη αλλα δενει πολυ με τα αμυγδαλα.Δοκιμασε την και πες μου για το αποτελεσμα.Καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 2-12-07  
    Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνουν νηστίσιμες οι Φλωρεντίνες;
    #
    Σχόλιο από malena, 3-12-07  
    Μπορεις να κανεις την συνταγη με 200γρ αμυγδαλα φιλε,25γρ βουτυρο,50γρ ζαχαρη,50γρ μελι και 1 βανιλια.Στο τηγανι ανακατευεις τη ζαχαρη με το μελι και την βανιλια να ενωθουν καλα και μετα προσθετεις τα αμυγδαλα.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 5-12-07  
    Έφτιαξα τη νηστίσιμη συνταγή που πρότεινε η Malena, αλλά έχω κάποιες απορίες. Μου φάνηκε ότι το αμύγδαλο ήταν πολύ για την ποσότητα των υπόλοιπων υλικών. Έβαλα παραπάνω, γιατί δεν ανακατεύονταν τα υλικά, και μου φάνηκε ότι ήταν εντάξει. Όταν τις έψησα, ήταν αρκετά αφράτες και έσπαγαν εύκολα-δεν ήταν τόσο "πυκνές" όσο του ζαχαροπλαστείου. Μήπως φταίει που αύξησα τα υλικά; Επίσης, όταν ρίξω το αμύγδαλο στο τηγάνι πρέπει να καβουρδιστούν ή απλώς να ανακατευτούν; Γιατί τις έψησα 12 λεπτά, αλλά μάλλον μου παραψήθηκαν!
    #
    Σχόλιο από malena, 8-12-07  
    Τα αμυγδαλα δεν τα καβουρντιζεις,απλως τα προσθετεις.Ισως να φταιει οτι αυξησες την δοση και σου εγιναν μαλακα,δοκιμασε να μειωσεις τα υγρα.
    #
    Σχόλιο από Venesk, 4-4-12  
    Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό διατηρούνται. Επίσης παρατήρησα ότι η νηστίσιμη εκδοχή έχει διπλάσια ποσότητα αμύγδαλου από την κανονική. Γιατί αυτό;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 592 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 243 αγαπημένων συνταγών, του/της Venesk
    Μπισκότα - Κεράσματα
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της giotakicv
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Γλυκα διαφορα
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai