kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Ένας ωραίος μεζές για βραδάκι με κρασάκι και παρέα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι εξαιρετικός μεζές με δροσερό λευκό κρασάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
1 πυρεξ μεγάλο
  1. 150 γρ. φέτα
  2. ελαιόλαδο
  3. ρίγανη
  4. αλάτι
  5. καυτερή πιπεριά (προεραιτικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (κάθε πιπερία σε περίπου 3-4 κομμάτια).

  2. 2

    Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.

  3. 3

    Τρίβουμε την φέτα σε χοντρά κομμάτια.

  4. 4

    Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.

  5. 5

    Αλατίζουμε ελαφρώς (εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας).

  6. 6

    Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι.

  7. 7

    Για τους λάτρεις του καυτερού μπορούν να προσθέσουν στο σημείο αυτό μιά ή και δύο καυτερές πιπεριές με ή χωρίς τα σποράκια. Αν προτιμήσετε να βάλετε και τα σπόρια να ξέρετε ότι θα είναι πολύ πιο καυτερό.

  8. 8

    Ανακατεύουμε καλά, με τα χέρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 30 - 40 λεπτά.

  9. 9

    Είναι έτοιμο όταν έχουν μαλακώσει οι πιπεριές.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αυτή την φορά με το που τις έβγαλα από τον φούρνο προσέθεσα και λίγο βαλσάμικο και πολύ τους πήγε

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα