Φλωρίνης με ντοματίνια και φέτα στο φούρνο
Ένας ωραίος μεζές για βραδάκι με κρασάκι και παρέα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι εξαιρετικός μεζές με δροσερό λευκό κρασάκι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (κάθε πιπερία σε περίπου 3-4 κομμάτια).
-
2
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
-
3
Τρίβουμε την φέτα σε χοντρά κομμάτια.
-
4
Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
-
5
Αλατίζουμε ελαφρώς (εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας).
-
6
Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι.
-
7
Για τους λάτρεις του καυτερού μπορούν να προσθέσουν στο σημείο αυτό μιά ή και δύο καυτερές πιπεριές με ή χωρίς τα σποράκια. Αν προτιμήσετε να βάλετε και τα σπόρια να ξέρετε ότι θα είναι πολύ πιο καυτερό.
-
8
Ανακατεύουμε καλά, με τα χέρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 30 - 40 λεπτά.
-
9
Είναι έτοιμο όταν έχουν μαλακώσει οι πιπεριές.
Σχόλια (3)