kostsa
kostsa @cook_8517009
,

Χοιρινή τηγανιά με απλά και λίγα υλικά που υπάρχουν σε κάθε φοιτητικό και μη σπίτι. Εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση! Μαλακό και νοστιμότατο κρέας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της μητέρας μου. Είναι απολαυστική. Ελπίζω να ξετρελαθείτε και σεις το ίδιο!Μπορούμε αν θέλουμε στο τέλος να σβήσουμε την τηγανιά και με λευκό ή κόκκινο κρασι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Επιπλέον, αν δε βιαζόμαστε και έχουμε χρόνο μπορούμε μετά το μαρινάρισμα να αφήσουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο πριν το βάλουμε στο τηγάνι ώστε να αρωματιστεί καλύτερα.Επίσης μπορούμε στην τηγανιά να προσθέσουμε και άλλα υλικά προς το τέλος του τηγανίσματος, όπως ροδέλες κρεμμύδι, πιπεριές φλωρίνης ή φέτα. Εγώ την προτιμώ με λίγα και απλά υλικά.Μπορείτε να την συνοδεύσετε με πιλάφι,τηγανιτές πατάτες, πίτες για σουβλάκια ή τέλος με μια απλή σαλάτα εποχής ή μπρόκολο στον ατμό. Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
2 άτομα
  1. 600 gr χοιρινό κρέας από μπούτι ή λαιμό σε κομματάκια
  2. αλάτι
  3. πιπέρι
  4. απαλή μουστάρδα
  5. ρίγανη
  6. 1/2 κούπας χυμό από λεμόνι
  7. κάρυ (προαιρετικά)
  8. 1 ποτήρι νερό
  9. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος καλά να φύγουν τα αίματα

  2. 2

    Βάζουμε σε ένα μπόλ το κρέας χωρίς να το στραγγίξουμε και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ(αν θέλουμε) και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά

  3. 3

    Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι το κρέας με τα υγρά του και ρίχνουμε το ποτήρι με το νερό.

  4. 4

    Βράζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το νερό.

  5. 5

    Αμέσως μετά, ρίχνουμε λάδι τόσο ώστε να σκεπάσει μέχρι τη μέση το κρέας

  6. 6

    Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε ώστε να πάρει το κρέας μας από όλες τις μεριές χρώμα

  7. 7

    Προς το τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη για να είναι ζωντανή και σβήνουμε με το χυμό από λεμόνι. Σερβίρουμε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ANNAMARIA L.
ANNAMARIA L. @cook_8517041
Προσωπικά. επειδή μου αρέσει πολύ το σκόρδο, βάζω και 1-2 σκελίδες για μυρωδιά. Την φτιάχνω την συνταγή συχνά και είναι νοστιμότατη. Με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι, τέλειο και χορταστικό γεύμα...Άιντε, καλή μας όρεξη !!!

Από

kostsa
kostsa @cook_8517009
στις
,

Κορυφαία αναζήτηση σε