christmast
christmast @christ_mast91

Οι φοιτητές σπάνια μαγειρεύουν όταν βρίσκονται εκτός οικογενειακής εστίας και προτιμούν το έτοιμο φαγητό. Μήπως με αυτήν εδώ την πανεύκολη και οικονομική συνταγή αλλάξουν γνώμη;

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο λόγος που ψήνουμε το σουφλέ με αλουμινόχαρτο είναι για να μην σκληρύνουν ή καούν τα πάνω-πάνω μακαρόνια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4-6 άτομα
  1. 500 γρ. μακαρόνια βίδες (ή ό,τι άλλα προτιμάτε)
  2. 1 φλιτζάνι φέτα κομμένη σε κύβους
  3. 4 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ σε κομμάτια
  4. 2-3 μέτριες φέτες πάριζα κομμένες σε κύβους
  5. γάλα συμπυκνωμένο
  6. λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνουμε στον πάτο ενός πυρέξ τα κομματάκια από τη φέτα, το κίτρινο τυρί και την πάριζα.

  2. 2

    Βράζουμε τα μακαρόνια.

  3. 3

    Τα σουρώνουμε καλά.

  4. 4

    Τα ρίχνουμε προσεκτικά στο πυρέξ.

  5. 5

    Κουνάμε δεξιά-αριστερά το πυρέξ για ομοιόμορφη στρώση.

  6. 6

    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού.

  7. 7

    Προσθέτουμε λίγο πιπέρι (αλάτι δεν χρειάζεται λόγω της ποικιλίας των τυριών, διαφορετικά θα γίνει πολύ αλμυρό).

  8. 8

    Ρίχνουμε με το μάτι λίγο γάλα για να δέσουν τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε με λίγο κίτρινο τυρί.

  10. 10

    Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.

  11. 11

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

dmci
dmci @cook_8468205
Επειδη ειμαι μαμα, και ετοιμαζω ΑΥΤΗ τη στιγμη φαγητα για να παω στα παιδια μου, σου βαζω 5 πιρουνακια μονο και μονο για τις φωτογραφιες που ανεβασες για να διευκολυνεις ακομα περισσοτερο ολους τους φοιτητες και ΜΗ! Μπραβο και καλες σπουδες!

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα