Φοιτητικό σουφλέ
Οι φοιτητές σπάνια μαγειρεύουν όταν βρίσκονται εκτός οικογενειακής εστίας και προτιμούν το έτοιμο φαγητό. Μήπως με αυτήν εδώ την πανεύκολη και οικονομική συνταγή αλλάξουν γνώμη;
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο λόγος που ψήνουμε το σουφλέ με αλουμινόχαρτο είναι για να μην σκληρύνουν ή καούν τα πάνω-πάνω μακαρόνια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνουμε στον πάτο ενός πυρέξ τα κομματάκια από τη φέτα, το κίτρινο τυρί και την πάριζα.
-
2
Βράζουμε τα μακαρόνια.
-
3
Τα σουρώνουμε καλά.
-
4
Τα ρίχνουμε προσεκτικά στο πυρέξ.
-
5
Κουνάμε δεξιά-αριστερά το πυρέξ για ομοιόμορφη στρώση.
-
6
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού.
-
7
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι (αλάτι δεν χρειάζεται λόγω της ποικιλίας των τυριών, διαφορετικά θα γίνει πολύ αλμυρό).
-
8
Ρίχνουμε με το μάτι λίγο γάλα για να δέσουν τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
9
Πασπαλίζουμε με λίγο κίτρινο τυρί.
-
10
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
-
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
Σχόλια (10)