stesia
stesia @stesia_siatista
Σιάτιστα

Φωλιές με φύλλο κρούστας, σιροπιαστές και γεμιστές με τριμμένο αμύγδαλο. Πολύ εντυπωσιακές και πολύ νόστιμες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το βούτυρο γάλακτος μπορεί να είναι λίγο βαρύ αλλά δίνει απίστευτη γεύση και άρωμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
50 φωλιές
  1. 500 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο και τριμμένο
  2. 6 αβγά (μόνο το ασπράδι)
  3. 3 κ.σ. άχνη
  4. 2 βανίλιες
  5. κερασάκια από γλυκό του κουταλιού
  6. Για το σιρόπι
  7. 1/2 κιλό ζάχαρη
  8. 50 νερό
  9. λίγο λεμόνι
  10. 1 ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα πιάτο μια χαρτοπετσέτα και βγάζουμε από το βάζο τα κερασάκια για να φύγει όσο το δυνατόν το σιρόπι. Αφήνουμε το πιάτο στην άκρη.

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατεύουμε με τα αμύγδαλα, την άχνη και τις βανίλιες. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

  3. 3

    Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (κρατάμε τα υπόλοιπα σκεπασμένα με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν).

  4. 4

    Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε κάθε λωρίδα ελαφρώς.

  6. 6

    Τυλίγουμε τη λωρίδα με τα δάχτυλά μας, ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή φωλιά. Το περισσότερο μέρος του φύλλου θα πρέπει να σχηματίζει τον πάτο της φωλιάς. Αν δεν κολλάει το φύλλο στην άκρη προσθέτουμε με το πινέλο λίγο βούτυρο ακόμη για να κλείσει η φωλιά.

  7. 7

    Φτιάχνουμε περίπου 50 μικρές φωλιές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, κατά προτίμηση λίγο βαθύ.

  8. 8

    Γεμίζουμε τις φωλιές με τη γέμιση. Περίπου 2 κουταλάκια σε κάθε φωλιά.

  9. 9

    Σε κάθε φωλιά προσθέτουμε ένα κερασάκι.

  10. 10

    Τέλος, αφήνουμε πάνω από κάθε φωλιά ένα κουταλάκι βούτυρο γάλακτος.

  11. 11

    Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

  12. 12

    Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο βράζουμε για 10 λεπτά.

  13. 13

    Σιροπιάζουμε τις φωλιές και περιμένουμε να κρυώσουν!

Αντιδράσεις

Από

stesia
stesia @stesia_siatista
στις
Σιάτιστα