κύρια φωτογραφία συνταγής Φοντανάκια βερίκοκου με καρύδα

Φοντανάκια βερίκοκου με καρύδα

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
drosy
drosy @cook_8472260
,Ελλάδα

Φοντανάκια σε μια μοντέρνα,εύκολη εκδοχή τους!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φοντανάκια συντηρούνται 10 μέρες εκτός ψυγείου. Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκά Μυστικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 κομμάτια
  1. ια το φοντάν
  2. 150 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  3. 30 γρ. ζάχαρη
  4. χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  5. Για την επικάλυψη
  6. 150 γρ. καρύδα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβω τα αποξηραμένα βερίκοκα.

  2. 2

    Βράζω σε μέτρια φωτιά το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με την ζάχαρη.

  3. 3

    Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  4. 4

    Προσθέτω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και βράζω μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.

  5. 5

    Μόλις μαλακώσουν και ενώ είναι ακόμη στη φωτιά,τα πολτοποιώ με πίμερ.

  6. 6

    Προσθέτω τη μισή ποσότητα καρύδας και ανακατεύω μέχρι να πήξει αρκετά το μείγμα.

  7. 7

    Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

  8. 8

    Πλάθω μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάω στην υπόλοιπη καρύδα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

drosy
drosy @cook_8472260
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα