Φοντανάκια βερίκοκου με καρύδα
Φοντανάκια σε μια μοντέρνα,εύκολη εκδοχή τους!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φοντανάκια συντηρούνται 10 μέρες εκτός ψυγείου. Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκά Μυστικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβω τα αποξηραμένα βερίκοκα.
-
2
Βράζω σε μέτρια φωτιά το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με την ζάχαρη.
-
3
Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
4
Προσθέτω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και βράζω μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.
-
5
Μόλις μαλακώσουν και ενώ είναι ακόμη στη φωτιά,τα πολτοποιώ με πίμερ.
-
6
Προσθέτω τη μισή ποσότητα καρύδας και ανακατεύω μέχρι να πήξει αρκετά το μείγμα.
-
7
Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
-
8
Πλάθω μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάω στην υπόλοιπη καρύδα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια