Φόρμα συκωταριά
Συνταγή της γιαγιάς μου, ιδανική για κρασοκατάνυξη.... Συνοδεύει όλα τα κρεατικά σούβλας ή στα κάρβουνα..
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ όταν βγάζω την συκωταριά από την φόρμα την τοποθετώ σε ανοξείδωτη πιατέλα και την ξαναβάζω στον φούρνο για 5-10 λεπτά ώστε να ροδίσει καλά η μπόλια που ήταν μέσα στην φόρμα.... Τα σχόλια φίλων που έχουν δοκιμάσει την συνταγή στο σπίτι μου ήτανενώ δεν τρώμε την συκωταριά είναι η μόνη συνταγή που θα σου λέγαμε να φτιάχνεις και να ξαναφτιάχνεις!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Βουτάμε την συκωταριά και την αφήνουμε το πολύ 5-6 λεπτά. Την αποσύρουμε από την κατσαρόλα και την ακουμπάμε σε δίσκο κοπής. Αφαιρούμε όλα τα σκληρά κομμάτια και τα νεφρά και ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη συκωταριά.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά, τα αυγά, την μουστάρδα,το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τα τυριά ψιλοκομμένα, τα σκόρδα, την ρίγανη, αλάτι πιπέρι και την συκωταριά.
-
3
Ζυμώνουμε το μείγμα καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
-
4
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και στρώνουμε τις μπόλιες με τέτοιο τρόπο που όταν βάλουμε το μείγμα να μπορεί να το "αγκαλιάσει" και να το καλύψει..
-
5
Βάζουμε λοιπόν το μείγμα μέσα στην φόρμα και σκεπάζουμε καλά με την μπόλια που περισσεύει από την φόρμα.
-
6
Τοποθετούμε την φόρμα μέσα σε ένα μικρό ταψάκι (για να μην λερωθεί ο φούρνος αν τυχόν ξεχειλίσει λίπος) και ψήνουμε στους 200° (=) για 2 περίπου ώρες.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, με προσοχή αδειάζουμε το λίπος που περισσεύει από την φόρμα και αναποδογυριζουμε την φόρμα σε πιατέλλα..
-
8
Κόβουμε σε κομμάτια όπως το κέικ και σερβίρουμε ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)