Φραουλάδα
Εύκολη, υγιεινή και προπαντός δροσιστική !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα είναι οι φράουλες να μην είναι τελείως άγουρες.Καλή επιτυχία !!!
Υλικά
-
2 κιλά φράουλες
-
4 φλυτζάνες ζάχαρη
-
1/4 φλυτζάνα χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Κατόπιν τις βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρουν μία βράση.
-
2
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι ή σε ένα τουλπάνι και το αφήνουμε να στραγγίσει πάρα πολύ καλά, σχεδόν 3 ώρες. Ο χυμός που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι 4 φλυτζάνες.
-
3
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη με τον χυμό από τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού και δένουμε σε σιρόπι αρκετά πηχτό.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο.
-
5
Η ποσότητα για να σερβίρουμε είναι ένα μέρος φραουλάδας και 3 μέρη νερό και πολλά παγάκια.
Σχόλια (7)