Φραουλένια muffins
Έπειτα από πολλούς πειραματισμούς και διαφορετικές συνταγές κατέληξα σε μία συνταγή για muffins, η οποία θεωρώ (με τις τροποποιήσεις και τις προσθέσεις που έκανα) πως είναι πολύ γειστική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά μπορείτε να πάρετε τη βασική συνταγή για muffins χωρίς τη γέμιση φράουλα. Μπορείτε να τα κάνετε σκέτα ή να προσθέσετε κακάο (σε αυτήν την περίπτωση θα βάλετε 1/2 φλυτζάνι κακάο) ή να τα γεμίσετε με κρέμα άλλης γεύσης π.χ. καραμέλα, μπισκότο, βανίλια, κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
-
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
-
2 αυγά
-
125 γρ. βούτυρο μαλακό προς λιωμένο
-
1 κουτάκι των 178ml (ή 150 γρ.) γάλα εβαπορέ
-
2 βανίλιες σε σκόνη ή 5-6 σταγόνες από εσάνς βανίλιας
-
κρασί κόκκινο (κατά προτίμηση γλυκό)
-
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου με γεύση φράουλα της στιγμής (τύπου γιώτης)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμένετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στη ρύθμιση "πάνω κάτω".
-
2
Σε ένα μπωλ βάζετε περίπου το μισό από το φάκελο άνθος αραβοσίτου-φράουλα και προσθέτετε κάτι λιγότερο από 1 φλυτζάνι γάλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει σφικτό το μειγμά. Το αφήνετε να στερεοποιηθεί.
-
3
Σε ένα άλλο μπωλ, ρίχνετε το αλεύρι, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύετε. Έπειτα προσθέτετε τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα εβαπορέ (προσοχή!όχι αραιωμένο με νερό), και 1 με 1 1/2 δαχτυλάκι του ποτηριού κρασί. Αναδεύετε πολύ καλά το μειγμά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
4
Παίρνετε μία ειδική φόρμα για muffins και βουτυρώνετε λίγο τον πάτο κάθε φορμίτσας για να μην κολλήσει. Από το μείγμα βάζετε μία κουταλιά (με κουτάλι της σούπας) στο φορμάκι. Στη συνέχεια προσθέτετε μία κουταλιά (με κουτάλι του γλυκού) από την κρέμα φράουλα που εν τω μεταξύ έχει μερικώς στερεοποιηθεί. Τέλος σκεπάζετε με άλλη 1 με 1 1/2 κουταλιά από το μείγμα. Επαναλάμβάνετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα για muffins.
-
5
Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια