Φραουλένιο γλύκισμα
Εύκολο, νόστιμο και δροσερό!
Υλικά
-
1/2 κιλό φράουλες
-
1/2 lt. κρέμα γάλακτος
-
1 κ.σ. λικέρ
-
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
-
σαβαγιάρ μπισκότα
-
σάλτσα φράουλας
-
3/4 κούπας γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε το κοτσάνι από τις φράουλες, τις πλένετε καλά, τις κόβετε σε κύβους και τις αφήνετε να στραγγίσουν (κρατάτε 2-3 για την διακόσμηση).
-
2
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει αρκετά, προσθέτοντας την άχνη και το λικέρ.
-
3
Παίρνετε ένα-ένα τα μπισκότα, τα βουτάτε στο γάλα, τα βγάζετε αμέσως και τα τοποθετείτε σε PYREX ένα δίπλα στο άλλο.
-
4
Στρώνετε τη μισή σαντιγύ, ρίχνετε λίγη σάλτσα φράουλας και μετά βάζετε τα κομματάκια φράουλας. Βάζετε και την υπόλοιπη σαντιγύ και διακοσμείτε με φράουλες και λίγη σάλτσα.
-
5
Βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και μετά σερβίρετε.
Σχόλια (10)