Φραουλένιο γλυκό με πτι-μπερ και σοκολάτα
Γλυκάκι φραουλένιο με λίγα λιπαρά, γρήγορο και πανεύκολο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μους φράουλα θα "σταθεί" μόλις παγώσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε τις κουβερτούρες στο φούρνο μικροκυμμάτων και τις αφήνετε να κρυώσουν.
-
2
Χτυπάτε τη κάθε κρέμα γάλακτος ξεχωριστά (θα χρειαστείτε 1 για τη μους φράουλα και 1 για τη μους σοκολάτα) βάζοντας 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη.
-
3
Στην πρώτη δόση βάζετε τις μισές φράουλες και χτυπάτε μαζί (μη φοβηθείτε εάν αραιώσει το μείγμα).
-
4
Αφού κρυώσει η κουβερτούρα την ανακατεύετε με τη 2η δόση της κρέμας γάλακτος (την οποία εχετε χτυπήσει μόνη της πρώτα).
-
5
Παίρνετε τώρα ένα πυρέξ και τοποθετείτε στον πάτο μία στρώση μπισκότα.
-
6
Ρίχνετε από πάνω τη μους σοκολάτα. Κόβετε ροδέλες φράουλα και τις τοποθετείτε πάνω στη σοκολάτα- παντού. Βάζετε άλλη μία στρώση μπισκότα και από πάνω τη μους φράουλα. Βάζετε τις υπόλοιπες ροδέλες φράουλας και τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες (είναι ακόμα νοστιμότερο την επόμενη ημέρα).
-
7
Έτοιμο για φάγωμα!!!!
Σχόλια (6)