κύρια φωτογραφία συνταγής Φραουλένιο γλυκό με πτι-μπερ και σοκολάτα
SUGAROULA
SUGAROULA @cook_8451499

Γλυκάκι φραουλένιο με λίγα λιπαρά, γρήγορο και πανεύκολο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μους φράουλα θα "σταθεί" μόλις παγώσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2- άνω
  1. 2 κρέμες γάλακτος light (250γρ)
  2. 1/2 κιλό φράουλες
  3. 2 σοκολάτες κουβερτούρα
  4. 1 πακέτο μπί-μπέρ μπισκότα
  5. 3 κουταλιές της σούπας άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνετε τις κουβερτούρες στο φούρνο μικροκυμμάτων και τις αφήνετε να κρυώσουν.

  2. 2

    Χτυπάτε τη κάθε κρέμα γάλακτος ξεχωριστά (θα χρειαστείτε 1 για τη μους φράουλα και 1 για τη μους σοκολάτα) βάζοντας 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη.

  3. 3

    Στην πρώτη δόση βάζετε τις μισές φράουλες και χτυπάτε μαζί (μη φοβηθείτε εάν αραιώσει το μείγμα).

  4. 4

    Αφού κρυώσει η κουβερτούρα την ανακατεύετε με τη 2η δόση της κρέμας γάλακτος (την οποία εχετε χτυπήσει μόνη της πρώτα).

  5. 5

    Παίρνετε τώρα ένα πυρέξ και τοποθετείτε στον πάτο μία στρώση μπισκότα.

  6. 6

    Ρίχνετε από πάνω τη μους σοκολάτα. Κόβετε ροδέλες φράουλα και τις τοποθετείτε πάνω στη σοκολάτα- παντού. Βάζετε άλλη μία στρώση μπισκότα και από πάνω τη μους φράουλα. Βάζετε τις υπόλοιπες ροδέλες φράουλας και τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες (είναι ακόμα νοστιμότερο την επόμενη ημέρα).

  7. 7

    Έτοιμο για φάγωμα!!!!

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα