Κατερίναα
Κατερίναα @katerina_k_g

Οι πρώτες φράουλες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους για φέτος! Να ένα δροσερό γλυκάκι, που είναι πολύ εύκολο να γίνει με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να υπολογίσετε περίπου τα υλικά, να σας πω ότι χρησιμοποίησα 160g κουβερτούρας για 17 φράουλες. Εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος τους. Την συνταγή την έκανα από μόνη μου αφού είδα διάφορες φωτογραφίες με σοκολατένιες φράουλες στο διαδίκτυο. Δεν βρήκα κάτι παρόμοιο στο σάιτ και είπα να την καταχωρήσω. Είναι πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά και εντυπωσιακή σε μπουφέδες. Επίσης, επιδέχεται πολλές παραλλαγές. Μια ιδέα που σκέφτηκα αφού είχαν περάσει οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι αφού τις βουτήξω στη σοκολάτα να τις πασπαλίσω με πράσινη τρούφα ώστε να δώσω την εικόνα μικρών Χριστουγεννιάτικων δέντρων! Άλλη ιδέα είναι αφού παγώσουν καλά οι επικαλυμμένες φράουλες στο ψυγείο, να τις περάσετε ανά 3 ή 4 στα ξυλάκια για να γίνουν σαν σοκολατένια σουβλάκια! Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. φρέσκες φράουλες
  2. ότι μας αρέσει για διακόσμηση (όπως ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τριμμένη καρύδα, τρούφα, τρίμματα λευκής σοκολάτας κλπ)
  3. ξυλάκια για σουβλάκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.

  2. 2

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και ετοιμάζουμε τα ξυλάκια.

  3. 3

    Περνάμε μια φράουλα από κάθε ξυλάκι (προσοχή να μην βγει το ξυλάκι από την άλλη μεριά της φράουλας γιατί μετά θα γλιστράει προς τα κάτω και δεν θα στέκεται).

  4. 4

    Την στριφογυρίζουμε προσεχτικά στην λιωμένη σοκολάτα και τινάζουμε λίγο το ξυλάκι ώστε να φύγει η περιττή σοκολάτα και να μην στάζει αργότερα. Αυτό το στάδιο θέλει λίγη υπομονή ώστε να πετύχετε την τέλεια επικάλυψη στην φράουλα.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε με διάφορες γαρνιτούρες.

  6. 6

    Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλες τις φράουλες που έχουμε και τοποθετούμε όλα τα ξυλάκια σε μέτριου ύψους ποτήρια (προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε φλυτζάνια γιατί είναι πιο βαριά).

  7. 7

    Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά η σοκολάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

tahitian
tahitian @artist_ea
Τοσο εύκολα και με τόσο ωραία εμφάνιση

Από

Κατερίναα
Κατερίναα @katerina_k_g
στις