κύρια φωτογραφία συνταγής Φρέσκες ταλιατέλες πανεύκολες
roula1983
roula1983 @cook_8476452
athina,ellada

Ταλιατέλες φτιαγμένες απ τα χεράκια σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν τελειώσουμε με το κόψιμο των ζυμαρικών μας, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.Ευχαριστούμε τον ggr για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 μερίδες
  1. 1 κιλό αλεύρι
  2. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Κάνω μια τρύπα στη μέση

  2. 2

    Και ρίχνω εκεί τα αυγά.

  3. 3

    Βάζω δύο δάχτυλα μέσα στα αυγά και κάνω συνεχόμενους κύκλους να απορροφήσει το αλεύρι όσο περισσότερο αυγό μπορεί (εναλλακτικά το κάνουμε με ένα κουτάλι).

  4. 4

    Οταν είναι δύσκολο να γυρίσει η ζύμη, την πλάθω.

  5. 5

    Την τυλίγω καλά σε μεμβράνη να μη παίρνει αέρα και την αφήνω να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.

  6. 6

    Χωρίζω τη ζύμη σε δυο μέρη και την ανοίγω σε φύλλο. Κόβω το κάθε φύλλο στη μέση.

  7. 7

    Κάνω κυματα με τη ζύμη (σαν να τη διπλώνω κάπως-δηλαδή αφήνω μια μικρή επιφάνεια κάτω, φερνω την αλλη από πάνω συνεχόμενα). Τέλος, κόβω σε ροδέλες ανάλογα πόσο χονδρό θέλω να ναι το ζυμαρικό μου.

  8. 8

    Τα αφήνω καμμιά ωρίτσα και μετά τα αλευρώνω και τα βράζω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

zafirenia
zafirenia @cook_8461587
Πάρα πολύ νόστιμα.Πρώτη φορά έκανα σπιτικά ζυμαρικά.Έκανα την συνταγή με 300γραμμάρια αλεύρι και 3 αυγά και πιστεύω ότι τρώνε άνετα 4 άτομα.Δεν με παίδεψε καθόλου η ζύμη.Την έκανα με μηχανή,και λεπτή μέχρι την 2η κλίμακα.Δεν τα άφησα καθόλου και τα έβρασα αμέσως.Τα έβρασα ούτε λεπτό και πάλι ήθελαν πιο λίγο.Ευχαριστώ για την ωραία συνταγή.

Από

roula1983
roula1983 @cook_8476452
στις
athina,ellada