Φρέσκες ταλιατέλες πανεύκολες
Ταλιατέλες φτιαγμένες απ τα χεράκια σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν τελειώσουμε με το κόψιμο των ζυμαρικών μας, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.Ευχαριστούμε τον ggr για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Κάνω μια τρύπα στη μέση
-
2
Και ρίχνω εκεί τα αυγά.
-
3
Βάζω δύο δάχτυλα μέσα στα αυγά και κάνω συνεχόμενους κύκλους να απορροφήσει το αλεύρι όσο περισσότερο αυγό μπορεί (εναλλακτικά το κάνουμε με ένα κουτάλι).
-
4
Οταν είναι δύσκολο να γυρίσει η ζύμη, την πλάθω.
-
5
Την τυλίγω καλά σε μεμβράνη να μη παίρνει αέρα και την αφήνω να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.
-
6
Χωρίζω τη ζύμη σε δυο μέρη και την ανοίγω σε φύλλο. Κόβω το κάθε φύλλο στη μέση.
-
7
Κάνω κυματα με τη ζύμη (σαν να τη διπλώνω κάπως-δηλαδή αφήνω μια μικρή επιφάνεια κάτω, φερνω την αλλη από πάνω συνεχόμενα). Τέλος, κόβω σε ροδέλες ανάλογα πόσο χονδρό θέλω να ναι το ζυμαρικό μου.
-
8
Τα αφήνω καμμιά ωρίτσα και μετά τα αλευρώνω και τα βράζω.
Σχόλια (7)