κύρια φωτογραφία συνταγής Φρέσκια ιταλική pasta!
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι ενός Ιταλού σεφ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 300 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  3. 6 κροκάδια
  4. 50 ml. ελαιόλαδο
  5. 120 ml.νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώστε όλα τα υλικά να γίνει ζύμη ομοιόμορφη.

  2. 2

    Χωρίστε σε κομμάτια και κόψτε ζυμαρικά στην ειδική μηχανή για spaghetti ή κόψτε τα μόνες σας!

  3. 3

    Μπορείτε μόνες να κάνετε λαζάνια, φαρφάλε ή και ραβιόλια..

  4. 4

    Αφήστε τα απλωμμένα σε 1 μεγάλη επιφάνεια σε ξηρό δωμάτιο χωρίς υγρασία ή διατηρείστε τα 2 μέρες στο ψυγείο χωρίς να εφάπτονται μεταξύ τους ή για 4 μήνες στην κατάψυξη, πάλι χωρίς να εφάπτονται

  5. 5

    Την φρέσκια πάστα την βράζουμε σε άφθονο νερό (και την κατεψυγμένη, κατευθείαν από την κατάψυξη) αλλά δεν την τσιγαρίζουμε στο λάδι

  6. 6

    Σερβίρουμε με μια πλούσια σάλτσα της αρεσκείας μας

Αντιδράσεις

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις