Φρέσκια ιταλική pasta!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι ενός Ιταλού σεφ!
Υλικά
-
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
300 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
-
6 κροκάδια
-
4 αβγά
-
50 ml. ελαιόλαδο
-
120 ml.νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώστε όλα τα υλικά να γίνει ζύμη ομοιόμορφη.
-
2
Χωρίστε σε κομμάτια και κόψτε ζυμαρικά στην ειδική μηχανή για spaghetti ή κόψτε τα μόνες σας!
-
3
Μπορείτε μόνες να κάνετε λαζάνια, φαρφάλε ή και ραβιόλια..
-
4
Αφήστε τα απλωμμένα σε 1 μεγάλη επιφάνεια σε ξηρό δωμάτιο χωρίς υγρασία ή διατηρείστε τα 2 μέρες στο ψυγείο χωρίς να εφάπτονται μεταξύ τους ή για 4 μήνες στην κατάψυξη, πάλι χωρίς να εφάπτονται
-
5
Την φρέσκια πάστα την βράζουμε σε άφθονο νερό (και την κατεψυγμένη, κατευθείαν από την κατάψυξη) αλλά δεν την τσιγαρίζουμε στο λάδι
-
6
Σερβίρουμε με μια πλούσια σάλτσα της αρεσκείας μας
Σχόλια