Φρέσκος σολομός με πουρέ μήλου
Εύκολο και γρήγορο πιάτο με ιδιαίτερη γεύση, για ιδιαίτερες στιγμές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψήνουμε τον σολομό κατά βούληση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού έχει ζεσταθεί καλά ψήνουμε τον σολομό, αφού πρώτα τον έχουμε αλατίσει.
-
2
Ταυτόχρονα βράζουμε πατάτα και μήλο, αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και κόψει στα τέσσερα.
-
3
Όταν είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε ακόμα και με ένα πιρούνι. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τον πολτό, αλάτι και σαφράν κατά βούληση.
-
4
Τοποθετούμε τον πουρέ στο κέντρο του πιάτου και απλώνουμε λίγο, μια και δεν είναι τόσο σφιχτός όσο ο κλασσικός. Από πάνω τοποθετούμε το ψάρι, φρέσκο πιπέρι, και έναν στήμονα σαφράν για πιο ωραία εμφάνιση. Καλή σας όρεξη.
Σχόλια (5)