Frosting μαρέγκας
Υπέροχο, ανάλαφρο frosting για τούρτες και cupcakes. Από γεύση είναι τέλειο, ειδικά εάν σας αρέσουν οι μαρέγκες, οι μπεζέδες. Η Πάβλοβα, οι Lemon pies κ.λπ. από εμφάνιση δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο αφού στέκεται χωρίς να χαλάσει ούτε στο ελάχιστο, ότι σχήμα και να του δώσετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βάζουμε σε μπαιν-μαρι τη ζάχαρη, τα αυγά και το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια το μίγμα έως ότου ασπρίσει (ή μέχρι να φτάσει τους 75 βαθμούς κελσίου).
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ στο δυνατό για 7-10 λεπτά, έως να σχηματιστεί μια ‘’παχιά’’ μαρέγκα της οποίας οι κορυφές θα στέκονται καλά!
-
3
Κατά τη διάρκεια ίσως παρατηρήσετε να σχηματίζεται μια σκληρή κρούστα στα τοιχώματα του μπολ. Είναι η ζάχαρη που έχει καραμελώσει κι έχει κολλήσει πάνω της το αυγό. Αυτό δεν επηρεάζει τη γεύση της μαρέγκας μας και καθαρίζεται σχεδόν από μόνο του εάν το μουλιάσετε για 30’ σε νερό.
-
4
Τέλος, γεμίζουμε ένα καρνέ με τη μαρέγκα και γαρνίρουμε τα γλυκάκια μας. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (59)
όπως είχα γράψει και στην άλλη συνταγή για frosting που έβαλες δεν μου αρέσει καθόλου η βουτυρόκρεμα(γενικά ότι έχει σχέση με βούτυρο)και έψαχνα εναλλακτικές συνταγές για να διακοσμώ τα cupcakes μου......εεεε τώρα τι να πω....έχω δύο διαφορετικές συνταγές και μάλιστα η μια χωρίς καθόλου βούτυρο!!!
Μόνο μια ερώτηση...έχω βάλει πάνω από τα κεκάκια σαντιγύ,χρωματιστή,αλλά αφού χρειάστηκε να μείνουν αρκετή ωρα εκτός ψυγείου(ήταν πάνω σε μπουφέ)οι άκρες της σαντιγύς άρχισαν να \"σκουραίνουν\"δεν ξέρω πως να το περιγράψω...συγνώμη δεν ξέρω αν κατάλαβες...πράγμα που δεν συμβαίνει στη βουτυρόκρεμα,ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν συμβαίνει το ίδιο και μ\'αυτό το frosting..
Aύριο η δοκιμή και θα σου πω και εντυπώσεις...