athipa
athipa @cook_8494051

Σερβιρισμένα μέσα σε "καλαθάκια" πορτοκαλιών μπορούν να συνοδεύσουν κρεατικά στο τραπέζι, ιδιαίτερα χοιρινό, αλλά τρώγονται ευχάριστα και μεμονωμένα ή σαν νηστίσιμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 κομμάτια
  1. 2 μεγάλα λεμόνια
  2. 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  3. 200 γρ. ολόκληρα ξερά βερίκοκα
  4. 200 γρ. ολόκληρα ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  5. 250 ml τσέρι ή λευκό ξύδι
  6. 500 ml κρύο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες-δαχτυλίδια.

  2. 2

    Πλένουμε, σκουπίζουμε και με τον ίδιο τρόπο κόβουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Αντίθετα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τα κρεμμύδια για ένα-δύο λεπτά.

  4. 4

    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά με σκεπασμένο το σκεύος μας.

  5. 5

    Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

  6. 6

    Τα σερβίρουμε κρύα ή τα φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο. Διατηρούνται για ένα μήνα.

Αντιδράσεις

Από

athipa
athipa @cook_8494051
στις