ggr
ggr @george
Athens

Όσο και να σας θυμίζει κάποιο άλλο, γνωστότερο, γλυκό, μη παρασυρθείτε και τα μπερδέψετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ασφαλώς και μπορεί να χρησιμοποιήσετε και οποιαδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί να μη βγάζει υγρά και να είναι κομμένα σε μικρά κυβάκια

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 μεγάλες φράουλες
  2. 250 γρ mascarpone
  3. 150 ml κρέμα γάλακτος (ρευστή)
  4. 3 κ.σ. ζάχαρη
  5. 6 cookies σοκολάτας
  6. 4 μπαστουνάκια σοκολάτα υγείαςκουβερτούρα)
  7. 4 φλυτζανάκια δυνατού καφέ espresso
  8. 2 κ.σ. ρούμι
  9. 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την βάζουμε, μαζί με τα εξαρτήματα του mixer που θα την κτυπήσουμε, στο ψυγείο, να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε 4 φλυτζανάκια δυνατού καφέ espresso και τα βάζουμε σε ένα μπολ τέτοιο που να μπορούμε να κάνουμε άνετα τα “περάσματα” με τα μπισκότα.

  3. 3

    Προσθέτουμε στον καφέ και 2 κουταλιές ρούμι, λευκό ή μαύρο (μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερο, εάν σας αρέσει να ζαλίζει λίγο το γλυκό, απλά φροντίστε να μειώσετε αντίστοιχα την ποσότητα του καφέ)

  4. 4

    Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και κτυπούμε την κρέμα, έως ότου πάρουμε μία σχετικά “χαλαρή” σαντιγύ.

  5. 5

    Προσθέτουμε το mascarpone αλλά και τη ζάχαρη. Κτυπούμε και πάλι με το ηλεκτρικό mixer, έως ότου η κρέμα γίνει λεία και ομοιογενής (αλλά όχι πολύ σφικτή, να παραμένει κρεμώδης)

  6. 6

    Σπάμε τα cookies σε χοντρά κομμάτια και τα περνούμε από τον καφέ, όπου έχουμε προσθέσει και τις κουταλιές το ρούμι. Επειδή πρόκειται για θραύσματα και όχι ολόκληρα μπισκότα, υπολογίστε ότι μαλακώνουν ακόμη πιο εύκολα. Περνούμε από τον καφέ ξεχωριστά την ποσότητα που αντιστοιχεί σε κάθε κούπα (όχι όλα τα κομμάτια μαζί), ώστε να τη βάλουμε απ’ ευθείας στη θέση της.

  7. 7

    Παίρνουμε 4 κούπες παγωτού (όταν είμαστε … “μεταξύ μας”, κάνουν και απλά ποτήρια...), και απλώνουμε στον πάτο τους λίγη από την κρέμα. Λίγη, ίσα να τον “λερώσουμε”. Απλώνουμε λοιπόν μερικά από τα εμποτισμένα στον καφέ και το ρούμι μπισκότα, πάνω από την αρχική στρώση με τη λίγη κρέμα,

  8. 8

    Τους προσθέτουμε και λίγη σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα (να είναι σκληρή και να τη νοιώθει κανείς τρώγοντας το γλυκό), σπασμένη σε μικρά κομματάκια, και τα καλύπτουμε με μία στρώση κρέμας mascarpone. Με ένα κουταλάκι στρώνουμε την κρέμα να “επιπεδοποιηθεί”.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε με λίγο από το κακάο μας σε σκόνη.

  10. 10

    Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κεντρικό μέρος τους με τους σπόρους και τα κόβουμε σε φέτες και στη συνέχεια σε κυβάκια. Το κάνουμε τώρα, ακριβώς πριν τα μοιράσουμε στις κούπες, για να μη μείνουν εκτεθειμένα στον αέρα και μαυρίσουν.

  11. 11

    Αφού τους αφαιρέσουμε το κοτσανάκι και τα φυλλαράκια τους, κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές ροδέλες.

  12. 12

    Πάνω από τη στρώση του κακάο μοιράζουμε, απλώνοντάς τα όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε (να απλωθούν και να μη δημιουργήσουν στοίβες), τα κυβάκια αχλαδιού και τις ροδέλες φράουλας,

  13. 13

    Και τα καλύπτουμε με άλλη μία στρώση κρέμας. Αυτή τη δεύτερη στρώση κρέμας, την στρώνουμε όσο περισσότερο επίπεδη γίνεται. Θα είναι η τελική επιφάνεια του γλυκού και θα στρωθεί με κακάο.

  14. 14

    Κοσκινίζουμε λοιπόν από πάνω της τη δεύτερη κουταλιά σκόνη κακάο. Αυτή τη φορά την περιποιούμαστε καλύτερα, φροντίζουμε να καλύψει όλη την κρέμα, γιατί θα είναι η τελική εικόνα του γλυκού μας.

  15. 15

    Βάζουμε τις κούπες στο ψυγείο, για ένα 2ωρο – 3ωρο τουλάχιστον, να κρυώσουν καλά πριν τις σερβίρουμε.

  16. 16

    Ένα νόστιμο και δροσιστικό γλυκό, που θυμίζει πολύ την Tiramisu (και ας μην έχει αυγά, λικέρ amaretto, σαβουαγιάρ, και ας έχει κομματάκια φρούτων) και που είμαι μία καλή λύση σαν θέλετε κάτι δροσερό και πολύ εύκολο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

KIP
KIP @kip_1982
Καλησπέρα ggr, μια διευκρινιστική ερώτηση, αν χτυπήσουμε ελαφρά τη σαντιγύ και μετά προσθέσουμε και το mascarpone, δεν υπάρχει πιθανότητα να "νερουλιάσει" η κρέμα;

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens